Contact US
Имунитет
Здрава исхрана за деца

Здрава исхрана за деца

Детето кое се храни здраво е здраво дете. Секој родител го знае тоа. Исто така, родителите знаат дека денес, иако живееме во време на изобилство кога е храната во прашање, потешко од било кое време во минатото е да се организира и да се обезбеди здрава исхрана за децата.  Дознајте зошто е тоа така и што можете да направите за да му помогнете на вашето дете да се храни здраво. 

Што му е потребно на бебето од раѓање?

Додека е во стомакот на мајката, бебето ги добива сите хранливи материи од мајката. По раѓањето, за да продолжи со здрав раст и развој, тоа мора да добива хранливи материи преку храна и додатоци. Дознајте што сè е потребно за бебето од раѓање. 

Лето е - Дали на децата им треба Д3? Babytol DHA Omega или Babytol D3 + DHA Omega во текот на летните месеци?

Витаминот Д3 е важен за секое дете бидејќи, меѓу другото, придонесува за нормален раст и развој на коските. А дали знаевте дека се нарекува и „сончев витамин“? Дознајте дали апликацијата се препорачува и во текот на летните месеци.

Моќта на природата

Природата е богата со хранливи материи, неопходни за сите живи суштества, вклучувајќи го и човекот. Откриваме некои од нејзините лековити моќи.

Цинк во исхраната

Цинкот е минерал кој е од суштинско значење кога станува збор за добро здравје. Затоа е многу важно да се внесува доволно цинк. Дознајте зошто е сето тоа важно и која храна најмногу го содржи. 

Каде има витамин Д во храната - сите извори на витамин Д

Витаминот Д е многу важна хранлива материја. Од витално значење е за регулирање на апсорпцијата на калциум и фосфор, но и за воспоставување на правилно функционирање на имунолошкиот систем. Дознајте која храна содржи најмногу од неа.