Contact US

Probival Choco + C + Zn for you!

  • Инфо
  • Состав
  • Примена
  • Сведоштво
  • Клинички студии
  • Чести прашања

Probival Choco + C + Zn for you! чоколадните мечиња содржат уникатна формулација на култури на корисни микроорганизми Lactobacillus acidophilus и Bifidobacterium lactis и инулин, наменети за имунитет и микрофлора на децата. Не содржи глутен, конзерванси или додадени шеќери. 

Lactobacillus acidophilus и Bifidobacterium lactis се млечно киселински бактерии и бифидобактерии. Тие се природни жители на цревниот тракт и најдобро тестираните добри бактерии. 

Инулинот е растително влакно кое ги храни добрите бактерии и учествува во обновувањето на микрофлората преку заедничко делување со нив. 

Витаминот Ц ја зголемува апсорпцијата на железо и придонесува за нормална функција на имунолошкиот систем. Влијае на намалување на замор и исцрпеност, одржување на нормален енергетски метаболизам, нормално функционирање на нервниот систем и психолошки функции. Покрај горенаведеното, витаминот Ц придонесува и за нормално формирање на колаген неопходен за нормална функција на забите, непцата, 'рскавицата, коските, кожата и крвните садови. Овој витамин придонесува и за заштита на клетките од оксидативен стрес. 

Покрај тоа што придонесува за нормална функција на имунолошкиот систем, Цинкот исто така игра улога во клеточната делба, одржување на нормални коски, нормална когнитивна функција и нормален киселинско-базен метаболизам. Исто така, овој минерал игра улога во одржување на нормална синтеза на ДНК, нормална синтеза на протеини, нормален метаболизам на макронутриенти, јаглени хидрати, масни киселини и витамин А. Неговиот придонес за одржување на нормална коса, кожа и нокти, како и нормален вид и заштита на клетките од оксидативен стрес. 

Во нашиот организам има корисни микроорганизми кои ја сочинуваат здравата цревна флора и го спречуваат растот и развојот на лоши - патогени бактерии кои го нарушуваат здравјето. Кај децата цревната флора е нарушена поради дејството на различни фактори. 

Добри бактерии

Добри бактерии

Висока концентрација на млечно киселински бактерии и бифидо бактерии кои се природни жители на цревниот тракт и најдобро испитани добри бактерии.  

Пребиотик инулин

Пребиотик инулин

Пребиотикот инулин е билно влакно, кое ги храни добрите бактерии и со нивното заедничко дејство го забрзува процесот на обновување на микрофлората. 

Цинк

Цинк

Има важна улога во клеточната делба и функционирањето на имунолошкиот систем. 

Витамин Ц

Витамин Ц

Витаминот Ц допринесува во намалување на исцрпеноста и заморот, како и нормалното функционирање на имунолошкиот систем. 


Деца од 3 до 4 годишна возраст

Деца од 3 до 4 годишна возраст

1 чоколатце дневно 

Деца над 4 годишна возраст

Деца над 4 годишна возраст

2-4 чоколатца дневно

Славица П. 

Моите деца сакаат чоко меченца. Самите ги бараат после секој појадок. Ви благодариме за таков оригинален и висококвалитетен производ. 

Славица П. 
Катица Б. 

Probival Choco ми го препорача за моето дете другарка која работи во аптека. Сега им го препорачувам на другите мајки. За секое зимување и летување со градинка. Воспитувачките исто го сакаат, затоа што децата го сакаат. 

Катица Б. 
Probival Choco + C + Zn for you! - Klinicke studije

Во споредба со возрасните, доенчињата, децата, адолесцентите, трудниците и доилките имаат зголемени потреби за цинк и затоа се изложени на зголемен ризик од осиромашување на цинкот.  

Во третманот на дијареа кај децата, симбиотиците и цинкот се покажаа како најдобри индивидуални интервенции во третманот на оваа состојба. 

Пробиотиците се повеќе се користат за спречување и лекување на дијареа кај децата повеќе отколку кај возрасните. Lactobacillus rhamnosus GG (LGG) и Saccharomices boulardii имаа најубедливи докази за ефикасност бидејќи го намалија времетраењето на болеста за 1 ден. Постојат силни и цврсти докази за ефикасноста на пробиотиците како активен третман за гастроентеритис покрај рехидратацијата.  

Probival Choco + C + Zn for you! - Klinicke studije

Probival Choco+C+Zn содржи пробиотски култури, добри бактерии, Lactobacillus acidophilus и Bifidobacterium Lactis, кои се природни жители на цревниот тракт.

За жал, антибиотиците што ги користиме ги убиваат не само штетните (патогени) бактерии, кои предизвикуваат инфекција, туку и добрите бактерии (природни жители на цревната флора).

Затоа се препорачува да се земе Probival Choco+C+Zn 2 часа по земањето на антибиотикот, за антибиотикот да не ги убие добрите бактерии од производот.

Според упатството, производот Probival choco+C+Zn се препорачува за деца постари од 3 години. Не смее да се користи кај мали деца (под 3 години).

Производот Probival Choco+C+Zn не содржи конзерванси, глутен или додадени шеќери. Содржи малтитол, засладувач кој е безбеден за употреба кај деца, како и природни шеќери од млекото.

Производот Probival Choco+C+Zn се користи кај дијагностициран дијабетес по консултација со педијатар. Она што е важно да се напомене е дека Probival Choco+C+Zn не содржи дополнителни шеќери, туку засладувач малтитол.

Потребно е да се даде Probival Choco+C+Zn во период од 3 месеци, а потоа да се направи пауза од 10 дена. Паузата се прави поради цинкот, за да не дојде до заситување на рецепторите.