Contact US

Bimunal Imuno Adults for you!

  • Инфо
  • Состав
  • Примена
  • Сведоштво
  • Клинички студии
  • Чести прашања

Bimunal Immuno Adults for you! е производ наменет за имунитет на возрасни и деца постари од 14 години. Содржи состојки од природно потекло. Покрај екстрактот од плодот на бозел, Bimunal Immuno Adults содржи и пулпа од овошјето баобаб, овошје ацерола, прополис, цинк, бакар, витамини Ц и Д. Се препорачува особено во периодот од септември до март и по употреба на антибиотици. 

Баобабот е една од најхранливите намирници во светот. Овошјето баобаб е моќен извор на витамини, минерали и растителни влакна. Затоа често добива ласкави имиња како симболот на земјата, суперхрана, дрво на животот, магично дрво. 

Бозелот, витамините Ц и Д, цинкот и бакарот придонесуваат за нормално функционирање на имунолошкиот систем. Плодот од бозел содржи голем број активни материи. Најбогат е со бета каротин, антоцијани, витамин Ц, танини, аминокиселини... Количеството на антоцијани во бозелот е многу поголемо отколку во другите црвени плодови. 

Хемискиот состав на прополисот е многу сложен и богат, поради што има многу биолошки активности. Главните состојки на прополисот се витамини, минерали, флавоноиди и смола. Прополисот е всушност природна мешавина од восок и лепливи материи, која се користи повеќе од 2000 години. Во древните култури се користел за лекување на помали рани и апсцеси и бил наречен „мудар лек“. 

Витаминот Ц и бакарот придонесуваат за одржување на нормалниот енергетски метаболизам, односно сите хемиски реакции во телото во кои се создава или троши енергија. 

Секојдневните активности наметнати од современиот животен ритам често доведуваат до замор и исцрпеност. Витаминот Ц придонесува за нивно намалување. 

Оксидативниот стрес се јавува во телото кога не е во состојба да ги елиминира или неутрализира слободните радикали. Витаминот Ц и минералите цинк и бакар придонесуваат за заштита на клетките од оксидативен стрес. 

Секогаш се препорачува здрава и разновидна исхрана, како и редовна физичка активност. Дополнителниот внес на одбрани витамини и минерали може да придонесе за нормална функција на имунолошкиот систем. 

Бозел

Бозел

Бозелот е добро позната лековита билка од античко време, а сокот од плодот од бозел е исклучително богат со флавоноиди, како и витамините Ц и А, витамините од Б групата и селен. 

Баобаб

Баобаб

Супер овошка од органско потекло, со која се прави разлика помеѓу природните и синтетските витамини и минерали. 

Цинк

Цинк

Минерал од големо значење за функционирањето на имунолошкиот систем. 

Ацерола

Ацерола

Содржи 100x повеќе витамин Ц во однос на лимон и портокал. Витаминот Ц допринесува за функцијата на имунолошкиот систем и намалување на заморот и исцрпеноста.  

Витамин Д

Витамин Д

Допринесува за зајакнување на имунолошкиот систем.  

1 капсула дневно по оброк

1 капсула дневно по оброк

Стефанa. З 

Само да кажам дека си зедов нова тура Bimunal за себе. Навистина ми помогна да го зајакнам имунитетот. Откако редовно го земам, само еднаш настинав и ми помина после еден ден. Порано, јас би бил болен по две недели. 

Стефанa. З 
Сања Ц.  

Bimunal капсулите се мојот спас! Заштитуваат од вируси, без болести, сите пофалби! 

Сања Ц.  
Bimunal Imuno Adults for you! - Klinicke studije

Баобаб има бројни биолошки својства вклучувајќи антимикробно, антивирусно, антиоксидантно и антиинфламаторно дејство. Семето е извор на значителни количини на лизин, тиамин, калциум и железо.  

Пријавено е дека е одличен антиоксиданс поради неговата содржина на витамин Ц кој е седум до десет пати повисока од содржината на витамин Ц во портокалот.  

Екстрактите од корен, кора и лисја (метанолни екстракти) имаат високо антивирусно и антимикробно дејство. Кората содржи алкалоид „Адансонин“ кој е проучен како активен против маларија и треска. Овошната пулпа се користи како функционална храна за природен третман и превенција на здравствени аномалии поврзани со хиперлипидемија, преку зајакнување на активноста на антиоксидантните ензими.   

Богатата содржина на енергија, протеини и минерали во јадрото на баобаб му дава потенцијална корисност како извор на протеини за храна во тропските и суптропските региони. Како состојка на пијалок, овошната пулпа може да послужи и како извор на калциум. Високата растворливост на протеините на кисела и алкална pH вредност сугерира дека протеините од семето на баобаб може да бидат пожелна состојка на храната.  

Bimunal Imuno Adults for you! - Klinicke studije

Се препорачува континуирана употреба 3 месеци. По тој период се препорачува пауза од 10 дена. Паузата се должи на препораки за примена на цинк. После тоа, можете да продолжите да ги користите капсулите. 

Bimunal Imuno Adults можат да користат деца постари од 14 години. 

Bimunal Imuno Adults  е наменет за возрасни и деца над 14 години. 

Се препорачува да се зема една капсула на ден, со или после оброк. 

Се препорачува континуирана примена, минимум три последователни месеци