Contact US

Respiratol for you!
Спречува течење на носот, се користи за вдишување и отежнато дишење кај децата

  • Инфо
  • Состав
  • Примена
  • Сведоштво
  • Клинички студии
  • Чести прашања

Еукалиптус

Еукалиптус

Етеричното масло од еукалиптус традиционално се користи за прочистување на горните дишни патишта, ублажување на кашлица и олеснување на дишењето.  

Лаванда

Лаванда

Етеричното масло од лаванда го карактеризира пријатен мирис кој опушта. Традиционално се користи за ублажување на благите симптоми на ментален стрес и исцрпеност и како помош за спиење. 

Нане

Нане

Етеричното масло од нане традиционално се користи за отпуштање на мускулите, ублажување на напнатоста, главоболки, кашлица, засипнатост и останати симптоми на настинка. 

Respiratol for you!

Respiratol for you!

Фластерот се лепи на детската пижама во пределот на градите. 

Можат да го користат деца над 2 годишна возраст.  

Дејствува 6-8h

Дејствува 6-8h

Дејствува 6-8h и погоден е за примена во текот на ноќта.

За надворешна, еднократна употреба. Не се користи во случај на познати алергии на етерични масла и кај астматичари. 

За надворешна, еднократна употреба. Не се користи во случај на познати алергии на етерични масла и кај астматичари. 

Да се избегнува контакт со очи, слузокожа и отворени рани. Да не се голта. Да не се прицврстува на кожа. 

Марица Ш. 

Со Respiratol најдобро се спие. Цела ноќ. И мириса прекрасно. 

Марица Ш. 
Јована Ј. 

Јас сум фармацевт и работам во аптека. Имам две мали деца и мислам дека најдобра препорака е онаа од лично искуство. Respiratol фластерите се одлична работа. На кој и да го препорачав потоа ми се заблагодари. 

Јована Ј. 
Respiratol for you! - Klinicke studije

Маслото од еукалиптус (ЕО) кое се користи во традиционалната медицина продолжува да се покажува како корисно за ароматерапија кај респираторни заболувања; ги намалува воспалителните медијатори и ја подобрува фагоцитозата и клиренсот на патогени. 

Ја подобрува имунолошката функција на респираторниот систем. 

Respiratol for you! - Klinicke studije

Фластерот Respiratol содржи есенцијално масло од еукалиптус, есенцијално масло од лаванда и есенцијално масло од нане.

Може да се користи кај деца постари од 2 години.

Respiratol фластерите не се препорачуваат за луѓе кои имаат позната преосетливост на есенцијални масла, како и за астматичари

Respiratol фластерите делуваат така што ги ослободуваат природните испарувања на еукалиптус, нане и лаванда, кои се смирувачки и корисни за добар сон.

Нема ограничување на должината на апликацијата.

Фластерот Respiratol е наменет само за еднократна употреба. Дејството на природните испарувања на етерични масла трае од 6 до 8 часа, па затоа се препорачува да се аплицира пред спиење, за да се покрие периодот во текот на ноќта.

Една кутија Respiratol содржи 5 фластери.

Respiratol содржи есенцијални масла од еукалиптус, нане и лаванда, познати по нивното исклучително позитивно дејство.