Contact US

Viranto Forte for you!
Природно решение за настинки и грип

  • Инфо
  • Состав
  • Примена
  • Сведоштво
  • Клинички студии
  • Чести прашања

Viranto Forte for you! е граничен производ кој содржи екстракт од корен на африкански пеларгониум и екстракт од плод на црн бозел кои со своето заедничко (синергистичко) дејство ефикасно помагаат во зајакнување на имунитетот кај децата, ги ублажуваат и скратуваат симптомите на настинка и грип, ги помагаат функциите на дишење и го олеснуваат дишењето. Наменет е за примена кај деца постари од една година. 

Бозел

Бозел

Бозелот е добро позната лековита билка од античко време.

Сокот од плодод на бозел е исклучително богат со флавоноиди, како и витамин Ц и А, витамините од групата Б и селен.

Пеларгониум

Пеларгониум

Лековитиот Пеларгониум потекнува од Јужна Африка и на локален јазик значи "добар за белите дробови"

Цинк

Цинк

Минерал кој е исклучително важен за нормално функционирање на имунолошкиот систем и заштита на клетките од оксидативен стрес.

Ацерола

Ацерола

Ацеролата содржи исклучително висока концентрација на витамин Ц, а потоа и витамин А, витамини од групата Б, каротеноиди и бифлавоноиди.

Шипка

Шипка

Содржи екстракт од плодот на шипка, кој е природен извор на витамин Ц со исклучително висока концентрација.

Viranto forte for you! сирупот треба да се примени што поскоро, во првите 2 часа по појавата на првите симптоми на настинка и грип.

Viranto forte for you! сирупот треба да се примени што поскоро, во првите 2 часа по појавата на првите симптоми на настинка и грип.

Деца од 1 до 3 години: 2 пати дневно, најдобро наутро и навечер, по 5 ml сируп.

Деца од 1 до 3 години: 2 пати дневно, најдобро наутро и навечер, по 5 ml сируп.

Деца постари од 12 години и возрасни: 2 пати дневно, најдобро наутро и навечер, по 7,5 ml сируп.

Деца постари од 12 години и возрасни: 2 пати дневно, најдобро наутро и навечер, по 7,5 ml сируп.

По првото отварање на шишенцето, производот може да се користи во тек на 1 месец доколку се чува во ладилник.

По првото отварање на шишенцето, производот може да се користи во тек на 1 месец доколку се чува во ладилник.

Милица М. 

Само да го пофалиме сирупот Viranto forte for you! Ќерка ми беше буквално болна на 15 дена од август до ноември, постојано на антибиотици. Од ноември 2 пати пиеше Viranto forte for you! и со тоа спречивме повеќекратна употреба на антибиотици. Веќе двапати избегнувавме антибиотици. 

Милица М. 
Милена Г. 

Viranto forte for you! е спас за ќерка ми која оди во градинка и секоја настинка ја лечиме без антибиотици. 

Милена Г. 
Билјана К. 

Секоја препорака. Мислевме дека никогаш нема да го најдеме вистинското решение за постојани болки во грлото и настинки и еве го - Viranto forte for you! ги реши сите проблеми. Ви благодарам! 

Билјана К. 
Viranto Forte for you! - Klinicke studije

Детството е период на раст и созревање на мозокот. Омега-3 масната киселина со долг ланец, докосахексаеноична киселина (DHA), е главен мозочен липид признат како суштински за нормална функција на мозокот. Кај доенчињата, DHA е важен за оптимален визуелен и когнитивен развој. Вообичаениот внес на DHA кај малите деца и децата е низок, а некои студии покажуваат подобрувања во когницијата и однесувањето како резултат на дополнување со полинезаситени масни киселини, вклучително и DHA. Студиите за мозочната активност ги објавија придобивките од дополнувањето на DHA, а повеќе од половина од студиите пријавија корисна улога на DHA или омега-3 масните киселини со долг синџир во барем една област на когниција или однесување. Студиите, исто така, сугерираат важна улога на DHA во училишната активност. 

Viranto Forte for you! - Klinicke studije

Viranto forte for you! е граничен производ кој содржи цинк, витамин Д, бакар, витамин Ц од овошје ацерола и овошје од шипка, кои дополнително делуваат на зајакнување на имунитетот и зголемување на одбранбените способности на организмот. 

Ви препорачуваме да го користите Viranto forte for you! за целото времетраење на симптомите на настинка или грип. Шишето содржи 100 ml, што е доволно за 10 дена примена, колку што обично траат симптомите на настинка и грип. 

Производот не е наменет за деца под 1 година.  

Не е неопходно да се користи сирупот Viranto forte for you! повеќе од 10 дена бидејќи настинките и грипот завршуваат во овој период. Ако симптомите на вашето дете продолжат, треба да се јавите кај вашиот педијатар. 

Да, може да се користи истовремено со антибиотик. 

Количината цинк во препорачана дневна доза во сирупот Viranto forte for you! (10ml сируп) изнесува 5,5mg. 

Потребно е внимание при употреба на производот кај лица кои имаат дијабетес заради високата содржина на шеќер, како и кај лица кои имаат вродена или стекната склоност кон крварења. Употребувајте го производот под медицински надзор. 

Доколку детето има чести инфекции по завршувањето на примената на сирупот Viranto forte for you!, се препорачува зајакнување на имунитетот. Доколку и покрај тоа се појават симптоми на настинка и грип, посоветувајте се со важиот лекар за да  можете ја да повторите примената на Viranto forte for you! во истиот месец.