Contact US

Viranto Adults for you!
Природно решение за настинки и грип

  • Инфо
  • Состав
  • Примена
  • Сведоштво
  • Клинички студии
  • Чести прашања

Viranto Adults for you! е граничен производ кој содржи екстракт од корен на африкански пеларгониум и екстракт од плод на црн бозел кои со своето заедничко (синергистичко) дејство ефикасно помагаат во зајакнување на имунитетот, ги ублажуваат и скратуваат симптомите на настинка и грип, ги помагаат функциите на дишење и го олеснуваат дишењето. Наменет е за возрасни и деца постари од 12 години. 

Бозел

Бозел

Бозелот е добро позната лековита билка од античко време. 

Сокот од плодот на бозел е исклучително богат со флавоноиди, како и витамин Ц и А, витамини од групата Б и селен. 

Пеларгониум

Пеларгониум

Лековитиот Пеларгониум потекнува од Јужна Африка и на локален јазик значи "добар за белите дробови" 

Цинк

Цинк

Минерал од исклучително значење за функционирање на имунолошкиот систем. 

Ацерола

Ацерола

Ацеролата содржи исклучително висока концентрација на витамин Ц, а потоа и витамин А, витамини од групата Б, каротеноиди и бифлавоноиди. 

Шипка

Шипка

Извор на природен витамин Ц со висока концентрација. Традиционално се користи за настинка и грип. Богат е со моќни антиоксиданси како што се антоцијаниди и флавоноиди. 

Возрасни

Возрасни

2 пати дневно по 1 капсула, најдобро за време на оброк или непосредно по оброк.  

Деца над 12 години

Деца над 12 години

1 капсула дневно, најдобро за време на оброк или непосредно по оброк.  

Сандра Т. 

Морам да кажам дека сум воодушевен од капсулите и сирупот Viranto. Досега два пати настинав, но со Viranto настинката ја исеков во корен. Секоја чест кој го измислил! 

Сандра Т. 
Дамир Л. 

Од кога првпат ги пробав овие капсули, секогаш ги имам дома. Веднаш штом почувствувам дури и едвај забележливи симптоми, нос, грло, веднаш пијам. Како со рака однесено! 

Дамир Л. 
Viranto Adults for you! - Klinicke studije

Резултатите од 8 рандомизирани контролирани испитувања покажаа статистички значајно подобрување на сериозноста на симптомите на акутна респираторна инфекција кај оние кои користеле екстракт во споредба со контролните. Истражувањата кај деца кои имаат астматични напади и адолесценти со акутни инфекции на респираторниот тракт покажаа значаен ефект на ублажување на симптомите и можна поврзаност помеѓу употребата на екстрактот и намален број на напади на астма. Кај имунокомпромитирани деца со акутни инфекции на горниот респираторен тракт, докажано е ублажувачкиот ефект на симптомите на инфекција. Сите прегледани RCT пријавија добра безбедност и подносливост на добиениот екстракт. 

Дискутираните имуномодулаторни билни средства покажаа својства кои ги подобруваат параметрите на имунолошкиот одговор, без докази за ризик од прекумерна стимулација и може да имаат потенцијал да го намалат ризикот од цитокинска бура.

Pelargonium sidoides е ефикасен против коронавирусот и може да се користи и како профилакса и во лекување на инфекцијата COVID -19. 

Оваа студија го истражува потенцијалот на растителниот вид Sambucus nigra и ја опишува нивната инхибиторна активност во спречувањето на врзувањето помеѓу рецепторот на вирусот SARS-CoV2 RBD и ACE2 рецепторот во човечкото тело - нова биолошка активност на S. nigra. 

Лековитите растенија богати со полифеноли и се карактеризираат со антивирусно дејство (Pelargonium sidoides, Sambucus nigra итн.) се чини дека ги исполнуваат условите за понатамошни студии за да се најдат ефективни правни лекови против инфекцијата SARS-CoV-2, бидејќи имаат комбинација од антимикробни и антиинфламаторни својства, со што тие се способни да ја подобрат општата состојба на пациентот. 

Пелагониумот има имуномодулаторно и цитопротективно дејство, инхибиција на интеракцијата помеѓу бактериите и клетките домаќини, а исто така ја инхибира вирусната хемаглутинација и активирањето на неураминидазата. 

Водениот раствор на Rosa canina има многу висока вредност на фенолот и затоа има висок антиоксидативен потенцијал.  

Viranto Adults for you! - Klinicke studije

Производот не е наменет за бремени жени, доилки и деца под 12 години 

Ви препорачуваме да го користите Viranto Adults во текот на целото времетраење на симптомите на настинка или грип. Пакетот содржи 20 капсули, што е доволно за 10 дена примена, колку обично траат симптомите на вирусна респираторна инфекција. 

Да, може да се користи заедно со антибиотик. 

Доколку имате чести инфекции по завршувањето на примената на Viranto Adults, ви го препорачуваме Bimunal immuno Adults, за природно зајакнување на имунитетот. 

 

Доколку и покрај ова повторно се појават симптоми на настинка, грип, кашлица, болки во грлото, воспаление на мукозните мембрани на горниот респираторен тракт, можете повторно да го примените Viranto Adults.