Contact US

Каде има витамин Д во храната - сите извори на витамин Д

Витаминот Д е многу важна хранлива материја. Од витално значење е за регулирање на апсорпцијата на калциум и фосфор, но и за воспоставување на правилно функционирање на имунолошкиот систем. Дознајте која храна содржи најмногу од неа.