Contact US

Рани симптоми на грип

Раното откривање на симптомите на грип може да биде многу корисно. Ненадејната слабост и мускулната болка обично се најраните симптоми на грипот. Карактеристика на симптомите на грип е тоа што тие се појавуваат ненадејно и речиси истовремено, за разлика од настинката, каде што се појавуваат постепено.

Ако навреме ги забележите симптомите на грип, тоа може да биде корисно од повеќе аспекти - можете да ја намалите можноста за ширење на вирусот, да го забрзате закрепнувањето, а раната примена на препаратите за настинка и грип е секогаш поефективна. 

Најраните симптоми на грип се: малаксаност, замор, болки во мускулите, главоболка, треска и треперење. 

Viranto forte for you! е граничен производ кој содржи екстракт од корен на африкански пеларгониум и екстракт од плод на црн бозел кои со своето заедничко (синергистичко) дејство ефикасно помагаат во зајакнување на имунитетот кај децата, ги ублажуваат и скратуваат симптомите на настинка и грип, ги помагаат функциите на дишење и го олеснуваат дишењето.

Последно од блогот

Вирус и трпение. Времето работи за нас. Како ги лекуваме и каде грешиме?

Што да правиме кога ќе се појави вирусна инфекција, а што да избегнуваме? На прес-конференцијата на фармацевтската компанија 4U pharma, одржана во хотелот Кристал, одговори и важни насоки дадоа еминентни експерти. Дознајте во текстот.