Contact US

Rani simptomi gripe

Rano uočavanje simptoma gripe može biti od velike koristi. Iznenadna malaksalost i bol u mišićima obično se javljaju kao najraniji simptomi gripe. Karakteristično za simptome gripe je da se oni javljaju iznenada i gotovo istovremeno, za razliku od prehlade, kod koje oni dolaze postepeno. 

Na početku bolesti dijete se obično primiri, oneraspoloži i izgubi razigranost. Počinje da mu raste temperatura, javlja se umor i glavobolja, bolovi u cijelom tijelu, curenje iz nosa i začepljen nos, kašalj, gubitak apetita. Veoma često kod djece se javljaju i stomačni problemi, odnosno proliv i povraćanje. 

Ukoliko primjetite simptome gripe na vrijeme, to može biti korisno sa više aspekata – možete smanjiti mogućnost širenja virusa, možete ubrzati oporavak, a rana primjena preparata za prehladu i gripu je uvijek djelotvornija.   

Najraniji simptomi gripe su: malaksalost, umor, bol u mišićima, glavobolja, jeza i drhtavica. 

Viranto forte for you! sirup je dodatak prehrani namijenjen za primjenu kod osoba u stanjima prehlade i gripe, kod kašlja, grlobolje i upale sluzokože gornjih disajnih puteva, kod djece starije od jedne godine.

Poslednje sa bloga

Peti mjesec trudnoće

Šta beba radi u stomaku? Vjerujte, ona sada umije da radi mnogo toga - štuca, guta plodovu vodu, zijeva, šutira, udara, isprobava različite pokrete i pravi kolutove. Pravi mali zabavljač! 

Četvrti mjesec trudnoće

Više energije, bolji apetit, izostanak mučnine. Zvuči dobro?  Upravo sve ovo vas očekuje od početka četvrtog mjeseca trudnoće, odnosno od ulaska u drugi trimestar. To je i razlog što se ovaj period često popularno naziva medeni mjesec trudnoće.  

Treći mjesec trudnoće

Treći mjesec trudnoće je posljednji mjesec prvog trimestra. Još samo malo, pa će hormoni koji izazivaju burne simptome na početku trudnoće, početi da se smiruju. Pretpostavljamo da vas ovo naročito raduje kada pomislite na mučninu. Izdržite još ovaj mjesec!