Contact US
Bebe i djeca

Dosada je dobra za djecu

Iako roditelji često strahuju i čine sve kako njihovoj djeci ne bi bilo dosadno, naučna otkrića su dokazala da je dosada zapravo poželjna. Dosada vodi ka kreativnosti, a kreativnost ka otkrićima, nekada malim, a nekada i ka onim velikim.  

Igre sa djecom u kući

Tokom rasta i razvoja mališane je potrebno stalno i na različite načine stimulisati, kako bi oni dostigli svoj puni psihofizički potencijal. Odlična prilika za to su zabavne igre u porodičnom okruženju, naročito kada su djeca primorana da duži period tokom dana provedu u kući. 

Razvoj vida kod djece

Razvoj vida kod djece

Kada beba napusti mračno i udobno mjestašce u kome je provela 9 mjeseci i rodi se, odjednom se nađe u svijetlom i bučnom novom svijetu. Pitate se kako ga ona tada vidi. Kratak odgovor -  gotovo nikako, zapravo veoma mutno i nejasno. Ali veoma brzo, to će početi da se mijenja. 

Kako i kada raste bebin mozak

Iskustva i odnosi koje beba doživljava još dok je u maminom stomaku kao i u najranijem uzrastu nakon rođenja, utiču na rast i razvoj njenog mozga i to kakva će ona biti osoba kada jednog dana odraste. Saznajte kako i kada raste bebin mozak.