Contact US
Kolačići

Kolačići

Šta su kolačići?

Kolačići su male tekstualne datoteke koje mogu koristiti veb sajtovi da učine korisničko iskustvo efikasnijim.

Zakon navodi da možemo čuvati kolačiće na vašem uređaju ako su strogo neophodni za rad ovog sajta. Za sve ostale tipove kolačića nam je potrebna vaša saglasnost.

Ovaj sajt koristi različite tipove kolačića. Neke kolačiće koji se pojavljuju na našim stranama postavljaju usluge trećih strana.

U bilo kojem trenutku možete da promijenite ili opozovete svoju saglasnost iz Deklaracije o kolačićima na našim veb-stranicama.

Saznajte više o nama, ko smo, kako možete da kontaktirate sa nama, odnosno kako obrađujemo lične podatke u okviru naših Pravila privatnosti.

Neophodni

Neophodni kolačići pomažu da sajt bude upotrebljiv omogućavajući osnovne funkcije kao što su navigacija na stranici i pristup bezbjednim oblastima veb sajta. Veb sajt ne može da funkcioniše pravilno bez ovih kolačića.

Statistika

Statistički kolačići pomažu vlasnicima veb sajta da razumiju interakciju posjetilaca, a veb sajtu anonimnim sakupljanjem informacija i izvještavanjem.

Brisanje kolačića

Ako niste zadovoljni korištenjem kolačića na ovoj veb-stranici, možete ih lako izbrisati iz fascikle (foldera) za kolačiće u pretraživaču. Također možete podesiti svoj pretraživač tako da blokira kolačiće ili da šalje upozorenje prije nego što kolačić bude memorisan na vašem računaru.
S obzirom da postoji veliki broj različitih pretraživača, ovdje smo dali uputstva za sve njih, ali možete posjetiti stranicu „Sve o kolačićima“.
Ako koristite Windows Explorer, koraci su sljedeći:

  • Kliknite na „Windows Explorer“
  • Izaberite dugme „Search“ (pretraga) na traci sa alatkama
  • U polje za pretragu za „Folders and Files“ (Fascikle i datoteke) upišite „cookie“ (kolačić)
  • Iz padajućeg menija „Look In“ (Pogledaj u) izaberite „My Computer“ (Moj računar)
  • Kliknite „Search Now“ (Pretraži sada)
  • Izaberite i otvorite pronađene fascikle
  • Kliknite da biste označili neku datoteku kolačića
  • Kliknite na taster „Delete“ (Izbriši) da biste obrisali datoteku kolačića

Ako nemate Windows Explorer, kliknite na opciju „Help“ (Pomoć) u meniju „Start“, a zatim pretražite „cookies“ (kolačići) da biste dobili informacije o tome kako da pronađete fasciklu (folder).
Ako ovo uradite, možda nećete biti u mogućnosti da koristite pojedine usluge na našim veb-stranicama ili na drugim veb-stranicama.