Contact US
Trudnoća po mjesecima

Trudnoća po mjesecima

Čim ste otkrili da ste u drugom stanju, jedna od prvih stvari koje ćete željeti da saznate je kada će se beba roditi. Možda ćete na prstima izbrojati devet narednih mjeseci, ne bi li ste saznali što bliži datum sretnog događaja.  

Treći mjesec trudnoće

Treći mjesec trudnoće je posljednji mjesec prvog trimestra. Još samo malo, pa će hormoni koji izazivaju burne simptome na početku trudnoće, početi da se smiruju. Pretpostavljamo da vas ovo naročito raduje kada pomislite na mučninu. Izdržite još ovaj mjesec! 

Četvrti mjesec trudnoće

Više energije, bolji apetit, izostanak mučnine. Zvuči dobro?  Upravo sve ovo vas očekuje od početka četvrtog mjeseca trudnoće, odnosno od ulaska u drugi trimestar. To je i razlog što se ovaj period često popularno naziva medeni mjesec trudnoće.  

Peti mjesec trudnoće

Peti mjesec trudnoće

Šta beba radi u stomaku? Vjerujte, ona sada umije da radi mnogo toga - štuca, guta plodovu vodu, zijeva, šutira, udara, isprobava različite pokrete i pravi kolutove. Pravi mali zabavljač! 

Drugi mjesec trudnoće

I dok mnoge buduće mame tokom drugog mjeseca otkrivaju da su zatrudnjele, mali fetus brzo raste, savladavajući važne razvojne korake. Saznajte šta se dešava tokom drugog mjeseca trudnoće.