Contact US

Baobab - supervoćka jedinstvenog nutritivnog sastava

Impresivne veličine i originalnog izgleda, drvo baobaba je još po mnogo čemu specifično i značajno. On je superhrana, drvo života, simbol zemlje i čarobno drvo. 

Baobab sadrži izuzetno visoku količinu prirodnih vitamina, minerala i prebiotika – prirodnih vlakana. Plod baboba sadrži prirodne vitamine C, D, A, E, B kompleks i minerale kalcijum, magnezijum, cink, kalijum i željezo.

Kao hrana koja spada među najbogatije hranljivim materijama na svijetu, voće baobaba je moćan izvor vitamina, minerala i vlakana. 
Sadrži čak 10 puta više vitamina C od narandže i 3 puta više kalcijuma nego čaša mlijeka! Vitamini i minerali su prirodnog porijekla – bolje se apsorbuju i iskorištavaju nego bilo koji sintetski.

Fitohemijska ispitivanja baobaba su otkrila u njegovom sastavu flavonoide, fitosterole, aminokiseline, masne kiseline, vitamine i minerale. Najbogatiji je izvor prirodnih vlakna u izuzetno visokoj koncentraciji – čak 45%! Vlakno je prirodni prebiotik, koji hrani dobre bakterije u crijevima. 

Kao fantastičan izvor antioksidanasa, baobab ih sadrži čak duplo više od godži bobica. Unos hranljivih materija iz prirodnih izvora je mnogo zdravija opcija u odnosu na sintetičke forme. 
 
 

 

Poslednje sa bloga

Peti mjesec trudnoće

Šta beba radi u stomaku? Vjerujte, ona sada umije da radi mnogo toga - štuca, guta plodovu vodu, zijeva, šutira, udara, isprobava različite pokrete i pravi kolutove. Pravi mali zabavljač! 

Četvrti mjesec trudnoće

Više energije, bolji apetit, izostanak mučnine. Zvuči dobro?  Upravo sve ovo vas očekuje od početka četvrtog mjeseca trudnoće, odnosno od ulaska u drugi trimestar. To je i razlog što se ovaj period često popularno naziva medeni mjesec trudnoće.  

Treći mjesec trudnoće

Treći mjesec trudnoće je posljednji mjesec prvog trimestra. Još samo malo, pa će hormoni koji izazivaju burne simptome na početku trudnoće, početi da se smiruju. Pretpostavljamo da vas ovo naročito raduje kada pomislite na mučninu. Izdržite još ovaj mjesec!