PREGNATOL ACTIVE FOLATE + VIT B12

Drage buduće mame,

Period pripreme za trudnoću, kao i sama trudnoća je vreme značajno za ženu kao buduću majku. To je vreme kada žena treba da dobije i prigrli sve što je najbolje za nju. Vreme nege, zdravlja i opuštenosti. Tvoje je vreme!

Pregnatol Active Folate + Vit B12 sadrži folat i vitamin B12 u prirodnom obliku, koji je aktivan i sigurno se u potpunosti iskorišćava u organizmu.

Namenjen je ženama koje se pripremaju i žele da ostanu u drugom stanju, kao i trudnicama tokom trudnoće. Primena se preporučuje 12 nedelja pre planirane trudnoće i tokom cele trudnoće.

Folat u aktivnom obliku

Folat i folna kiselina – oblik je važan!

Pregnatol Active Folate + Vit B12 sadrži folat u aktivnom obliku pod zaštićenim nazivom QUATREFOLIC®

Quatrefolic® je folat – glukozaminska so folne kiseline, u prirodnom obliku.

Po strukturi predstavlja aktivni oblik folne kiseline – nisu neophodni enzimi u organizmu za njegovu aktivaciju i iskorišćavanje.

Upravo u obliku soli folati se prirodno nalaze u namirnicama (zelenom povrću). Dodatno, glukozaminske soli se prirodno nalaze i u našem organizmu.

Izrazi folna kiselina i folati često se koriste naizmenično za vitamin B kompleksa rastvorljiv u vodi, neophodan za održavanje ćelijskih funkcija i zdravlja, a posebno je važan u pripremi za trudnoću i tokom trudnoće.

Suštinska razlika između folata i folne kiseline je što je folat u prirodnom obliku, a folna kiselina je hemijski sintetisana.

Hemijski sintetisani oblik – folnu kiselinu naš organizam ne može da iskoristi. Ona se mora aktivirati putem enzima u organizmu kroz četiri koraka. Ispitivanja su pokazala i potvrdila da 30 do 50% žena (u zavisnosti od zemlje) uopšte ne može da aktivira i iskoristi unetu folnu kiselinu, jer genetski one nemaju enzim koji treba da je aktiviran. Kod ovih žena sva uneta folna kiselina ostaje da slobodno cirkuliše u krvi, potencijalno izazivajući neželjene efekte i za mamu i za bebu.

Folat, u prirodnom, aktivnom obliku sa sigurnošću se potpuno apsorbuje i iskorišćava!

Vitamin B12 postoji u četiri oblika

Najčešći oblik vitamina B12 u vitaminskim proizvodima je cijanokobalamin. To je hemijski sintetisan oblik vitamina B12, a druga tri oblika su prirodna i nalaze se u hrani i u organizmu.

Hemijski sintetisan cijanokobalamin u organizmu ne može da se iskoristi, već mora da se aktivira putem enzima. Prilikom njegove aktivacije oslobađa se molekul cijanida, koji je štetan.

U proizvodu Pregnatol Active Folate + vit B12 nalaze se dva prirodna, aktivna oblika vitamina B12 – metilkobalamin i adenozilkobalamin. Oni se prirodno nalaze u organizmu. Metilkobalamin – deluje u ćeliji a adenozilkobalamin se nalazi u svim tkivima i 20% u krvi. Ima važnu ulogu u produkcija energije, deluje protektivno na nerve, i učestvuje u metabolizmu aminokiselina i hormona.

Ovo su aktivni oblici i zato ih organizam odmah i potpuno koristi bez ikakvog štetnog oslobađanja molekula.

Vitamin B12 je, baš kao i folat, izuzetno važan tokom cele trudnoće.

Izuzetno je važno da se vitamin B12 primenjuje zajedno sa aktivnim folatom tokom cele trudnoće.

U saradnji sa vitaminom B12, koenzim folata omogućava pretvaranje spomenute aminokiseline homocisteina u metionin. Nedostatak ove konverzije povezan je sa različitim patologijama i bolestima.


 • Folat u aktivnom obliku

  nije potreban enzim i dodatna aktivacija, sigurno se u potpunosti se apsorbuje i iskorišćava! Prirodni je oblik glukozaminske soli folne kiseline rastvorne u vodi – potpuno bezbedan za primenu u trudnoći!


 • Vitamin B12 u aktivnom obliku

  Dva prirodna oblika vitamina B12 – metilkobalamin i adenozilkobalamin. Aktivni oblici vitamina B12 – u potpunosti se apsorbuju i iskorišćavaju odmah, bez ikakvog štetnog oslobađanja molekula.


 • Želim bebu

  Preporučuje se primena 12 nedelja pre planirane trudnoće!


 • Trudna sam

  Preporučuje se primena tokom cele trudnoće! Aktivni folat i vitamin B12 važni su tokom cele trudnoće za zdrav razvoj bebe. Imaju ulogu u ćelijskoj deobi i doprinose normalnoj psihološkoj funkciji, normalnom metabolizmu homocisteina, smanjenju umora i iscrpljenosti i normalnoj funkciji imunskog sistema.


 • Prirodni sastojci

  Folat i vitamin B12 su u prirodnom, aktivnom obliku, potpuno bezbedni za primenu. Izuzetno je važno da se primenjuju zajedno u pripremi za trudnoću i tokom cele trudnoće.


 • Preporučena dnevna doza

  Preporučena dnevna doza folata i vitamina B12 u trudnoći je 1 kapsula dnevno.

Preporučeni dnevni unos folata u toku trudnoće

Pregnatol Active folate sa vitaminom B12 sadrži prirodne oblike – aktivni folat i aktivni vitamin B12 u preporučenom dnevnom unosu u toku trudnoće, koji propisuje Evropska agencija.

Evropska agencija za bezbednost hrane (EFSA) preporučuje unos 600 µg folne kiseline dnevno.

Preporučuje se primena 600 µg dnevno 12 nedelja pre planirane trudnoće, tokom cele trudnoće i tokom dojenja.

 • VAŽAN JE OPTIMALNI NIVO FOLATA PRE I TOKOM CELE TRUDNOĆE

  Savetuje se suplemetacija aktivnog folata tri meseca pre začeća i tokom cele trudnoće, kako bi se postigao optimalni nivo u organizmu. Nizak nivo folata kod majke je faktor rizika za komplikacije u trudnoći i razvoja defekta kod fetusa.

 • UNOS AKTIVNOG VITAMINA B12 SA FOLATOM VAŽAN U TRUDNOĆI!

  Vitamin B12 ima baš kao i folat izuzetno važnu ulogu tokom trudnoće, te je neophodno da se unosi zajedno sa folatom tokom cele trudnoće. U metaboličkim procesima zajedno sa folatom snižava nivo homocisteina, amino kiseline koja uzrokuje komplikacije u trudnoći.

 • AKTIVNI FOLAT I VITAMIN B12 U PRIRODNOM OBLIKU

  Folat i vitamin B12 su u prirodnom obliku, baš kao i u namirnicama. U aktivnom su obliku pa nije potrebna njihova aktivacija putem enzima. Namenjen je ženama koje se pripremaju i žele da ostanu u drugom stanju, kao i trudnicama tokom trudnoće.

Folat i vitamin B12 u aktivnom obliku – najbolji kada su zajedno!

Zbog izuzetno važne uloge preporučuje se nadoknada vitamina B12 tokom trudnoće, zajedno sa folatom. Najbolje je ako se primene zajedno u aktivnom obliku, jer se tako sigurno u potpunosti apsorbuju i iskorišćavaju!

U saradnji sa vitaminom B12, koenzim folata omogućava pretvaranje aminokiseline homocisteina u metionin. Nedostatak ove konverzije povezan je sa različitim patologijama i bolestima. Visok nivo homocisteina u trudnoći dovodi do brojnih komplikacija

Vitamin B12 omogućava oslobađanje energije i pomaže apsorpciju folne kiseline.

Aktivni folat doprinosi normalnoj sintezi amino kiselina, rastu tkiva majke tokom trudnoće i normalnom formiranju krvi. Dodatnim unosom folata povećava se nivo folata kod majke.
Nizak nivo folata kod majke je faktor rizika za komplikacije u trudnoći,
odnosno razvoja defekta neuralne cevi kod fetusa.

Aktivni folat i vitamin B12 imaju ulogu u ćelijskoj deobi i doprinose normalnoj psihološkoj funkciji, normalnom metabolizmu homocisteina, smanjenju umora i iscrpljenosti i normalnoj funkciji imunskog sistema.

Vitamin B12 doprinosi normalnom funkcionisanju nervnog sistema, održavanju normalnog energetskog metabolizma i normalnom stvaranju crvenih krvnih zrnaca.

 • Aktivni Folat – potpuno se apsorbuje i iskorišćava momentalno u organizmu
 • Vitamin B12 u dva aktivna oblika – kompletna apsorpcija bez oslobađanja štetnih molekula
 • Prirodni oblik – potpuno bezbedan za primenu u trudnoći