Babytol COLI – za digestivni trakt vaše bebe. Lactobacillus reuteri & laktaza.  Bezbedan za primenu od prvog dana!

Babytol COLI – za digestivni trakt vaše bebe. Lactobacillus reuteri & laktaza. Bezbedan za primenu od prvog dana!

Dragi roditelji,

Dolazak bebe na svet je jedan od najradosnijih i najlepših događaja u životu. Kako bismo vašoj bebi i vama olakšali prve dane i mesece, uz želju da što lakše prebrodite izazove koji slede, pripremili smo za vas Babytol COLI. Želimo vam mirno i bezbrižno roditeljstvo!

Babytol Coli For You! su kapi za oralnu upotrebu. One sadrže dobre bakterije Lactobacillus reuteri, kao i enzim laktazu, koja pomaže razgradnju mlečnog šećera laktoze, čime se olakšava varenje i smanjuje pojava grčeva u stomaku kod novorođenčadi i odojčadi.

Šta su infantilne kolike ili grčevi kod beba?

Važno je da znate da infantilne kolike ili grčevi kod beba nisu bolest, već prolazno stanje koje se klasifikuje u grupu funkcionalnih poremećaja creva. Uzroci pojave nisu u potpunosti razjašnjeni i dalje su predmet brojnih istraživanja.

Uzroci kolika se svrstavaju u dve grupe: psihosocijalne i organske poremećaje. Kada go-vorimo o drugom slučaju, najverovatnije se radi o udruženosti crevne disbioze (neuravnoteženosti dobrih i loših bakterija u crevima), alergiji na proteine kravljeg mleka i intoleranciji na laktozu. Bebe koje imaju kolike zbog disbioze, u crevima imaju smanjenu zastupljenost dobrih bakterija.

Smanjena aktivnost enzima laktaze pre svega može nastati usled disbioze, a kod novoređenčadi i odojčadi na prirodnoj ishrani i zbog prekomernog unosa šećera laktoze.

Kolike se po pravilu javljaju dve nedelje po rođenju, a najintenzivnije su između 3. i 6. nedelje. U najvećem broju slučajeva spontano prestaju do kraja trećeg, najkasnije do petog meseca života.

Grčevi kod beba izazivaju neutešan plač!


 • Preporučena dnevna doza

  Po 5 kapi iz obe bočice pre svakog podoja/obroka.


 • Sadrži dobre bakterije Lactobacillus reuteri

  Jedna od prvih bakterijskih kultura koja naseljava crevnu floru novoređenčadi je Lacto-bacillus reuteri.


 • Sadrži enzim laktazu

  Kod velikog broja novorođenčadi, još uvek nerazvijen i nezreo crevni trakt proizvodi malu količinu enzima laktaze, koja nije dovoljna da razgradi laktozu iz mleka.


 • Crevna flora

  Formira se kod beba naseljavanjem dobrih bakterija.


 • Za digestivni trakt.

  Babytol Coli sadrži dobre bakterije Lactobacillus reuteri i enzim laktazu, a namenjen je za
  digestivni trakt novorođenčadi i odojčadi do 4. meseca.


 • Bezbedan od prvog dana

  Jednostavan za primenu od prvog dana života. Pogodan za dužu primenu.

Lactobacillus reuteri – Značaj i uloga

Razvoj digestivnog sistema bebe počinje u trudnoći, a nastavlja se tokom porođaja naseljavanjem dobrih bakterija, kao i kasnije tokom celog života. Jedna od prvih bakterijskih kultura koja naseljava crevnu floru novoređenčadi je Lactobacillus reuteri. To je jedna od najbolje istraženih dobrih bakterija za primenu kod novorođenčadi, čiji su efekti prikazani u više od 200 kliničkih studija. Lactobacillus reuteri je otporan na kiselu sredinu želuca što omogućava da bez oštećenja stigne u creva.

Šta je laktaza

Laktaza je enzim koji omogućava razgradnju mlečnog šećera laktoze. Kod velikog broja novorođenčadi i odojčadi, još uvek nerazvijen i nezreo crevni trakt proizvodi malu količinu enzima laktaze, koja nije dovoljna da razgradi laktozu iz mleka.

Nedovoljno razgrađena u tankom crevu, laktoza iz mleka dolazi do debelog creva i tu se fermentiše, što dovodi do oslobađanja velike količine gasa koji širi creva i uzrokuje bolove koji se manifestuju kao kolike. Ovo stanje je najčešće prolazno i uglavnom prolazi nakon 4. meseca.

Laktaza se dodaje uz majčino mleko ili mlečne formule, u cilju razgradnje laktoze složenog šećera iz mleka na proste šećere, čime se olakšava varenje i smanjuje pojava grčeva u stomaku kod novorođenčadi I odojčadi uzrasta do 4. meseca.

 • PREPORUČUJE SVETSKA ORGANIZACIJA GASTROENTEROROLOGA (World Gastroen-terology Organisation)!

  Globalni vodiči Svetske organizacije gastroenterorologa preporučuju primenu Lactobacillus reuteri.

 • UDRUŽENI EFEKAT ZA EFIKASNIJU ENZIMSKU RAZGRADNJU LAKTOZE!

  Kombinacijom laktaze sa Lactobacillus reuteri postiže se udruženi efekat. Manje količine nerazložene laktoze u debelom crevu znače i smanjenu fermentaciju, čime se olakšava varenje i smanjuje pojava grčeva u stomaku.

 • BEZBEDAN ZA PRIMENU OD PRVOG DANA

  Babytol Coli je potpuno bezbedan za primenu od prvog dana života. Jednostavan je za upotrebu.

 • Za digestivni trakt vaše bebe
 • Lactobacillus reuteri & laktaza
 • Bezbedan za primenu od prvog dana