Virusi napadaju nosiće i grlo
85% virusnih infekcija kod dece su faringitis i rinofaringitis

Virusne respiratorne infekcije su uobičajene, naročito kod mlađe dece koja nemaju potpuno razvijen imunski sistem. One se najčešće manifestuju kao bolesti gornjih disajnih puteva.

Virusi napadaju nosiće i grlo – 85% virusnih infekcija kod dece su faringitis i rinofaringitis

Kako praksa pokazuje, gotovo 85% svih virusnih infekcija kod dece su faringitis i rinofaringitis, odnosno zapaljenje sluznice ždrela i upala nosne sluznice i ždrela.

Uobičajeni simptomi ovih infekcija kod dece su grebanje i bol u grlu, gubitak apetita, crveno i upaljeno ždrelo, zapušen nos, peckanje u nosu, kijanje, slabost, povremena glavobolja, povišena telesna temperatura.

Iako uzročnici ovih infekcija mogu biti i bakterije, mnogo češće ih izazivaju virusi. Postoji preko 200 tipova virusa koji napadaju disajne organe dece.

Terapija i lečenje

Postavljanje prave dijagnoze je veoma važno, naročito kada govorimo o utvrđivanju uzročnika infekcije, odnosno da li je bolest izazvana virusima ili bakterijama

Ukoliko je infekcija virusna, bolest se leči mirovanjem, povećanim unosom tečnosti i obaveznim održavanjem higijene nosa. Takođe, od velike je pomoći i što ranija primena preparata koji sadrže prirodne sastojke čije je dejstvo klinički dokazano. Preporučujemo Viranto za mališane uzrasta između 1 i 3 godine, a Viranto forte sa decu stariju od 3 godine.

Viranto Forte sadrži lekovitu biljku pelargonium koja ima dejstvo prirodnog antibiotika. Zbog toga ona umanjuje mogućnost za nastanak komplikacija virusne infekcije.

Sirupi za decu Viranto forte i Viranto su najdelotvorniji ukoliko se primene odmah, najbolje u prvih sat do dva, odnosno čim se pojave prvi simptomi infekcije.

vesti