Preparat za imunitet

Brojni su preparati za jačanje imuniteta, a mnogi od njih imaju odlično dejstvo upravo zahvaljujući svom prirodnom sastavu.

Preparat za imunitet

Ekstrakt ploda crne zove svojim prirodnim dejstvom blokira vezivanje virusa za ćeliju, onemogućava njegov ulazak ćeliju kao i dalje razmnožavanje. Zbog toga se on vekovima i u različitim kulturama koristi za jačanje imuniteta. 

Zahvaljujući naučnim dostignućima i novim tehnologijama proizvodnje, ekstrakt ploda crne zove je sada dostupan u preparatima. Jedan od njih je i sirup Bimunal, čijom se svakodnevnom primenom obezbeđuje određena koncentracija aktivnih sastojaka ploda zove, koja štiti organizam od delovanja virusa.

Naučne studije potvrdile dejstvo preparata za imunitet

Kako su brojne studije i istraživanja potvrdila, ekstrakt ploda crne zove, zahvaljujući svom sastavu i aktivnim komponenetama koje sadrži, ispoljava sjajno dejstvo na podsticanje rada imunog sistema. Kako je dokazano, on štiti od bolesti, ali i deluje odbrambeno, kada do bolesti dođe.

Ekstrakt ploda crne zove deluje tako što blokira proteine kojima se virusi vezuju za ćeliju, ali i proteine koji omogućavaju ulazak virusa u ćeliju. Dodatno, on stimuliše prirodnu proizvodnju ćelijskih glasnika (citokina), čija je  uloga da koordiniše različite vrste ćelija imuniteta kako bi one dale bolji odgovor kada patogeni uđu u organizam.

Preparat za imunitet aktivira odgovor imunskog sistema

Brojni aktivni sastojci koje sadrži plod crne zove, udruženo delujući jačaju imuni sistem. Plod crne zove sadrži: flavonoide, polifenole, antocijanine, minerale i vitamine…

Zahvaljujući svom glavnom sastojku, ekstraktu ploda crne zove, Bimunal aktivira odgovor imunskog sistema. Istovremeno, on blokira replikaciju virusa, čak i nakon ulaska virusa u ćeliju i to u različitim stadijumima virusne infekcije.

Preparat za imunitet sa cinkom

Imunološka funkcija cinka je jedna od najznačajnijih uloga koju on ima. Osim što je veoma važan za pravilan rad mnogih funkcija u organizmu, veoma je značajan i kada govorimo o radu imunskog sistema.

Utičući na aktivnost ćelija koje učestvuju u borbi protiv infekcije, cink jača imunski sistem. Dodatno, on aktivira enzime koji u patogenima (bakterijama i virusima) razgrađuju proteine.

Delujući protivupalno, ovaj mineral sprečava oštećenje ćelija, naročito u onima koje učestvuju u imunskom odgovoru. U skladu sa tim, nedostatak cinka može izazvati nastanak imunolške disfunkcije, pokazale su studije.

Kada treba primeniti preparat za imunitet

Svakodnevnom primenom preparata za imunitet, obezbeđuje se akumulacija aktivnih sastojaka ploda zove, koja štiti organizam od delovanja virusa. Zbog toga se primena Bimunala preporučuje u sledećim slučajevima:

Bimunal jača imunski sistem

Zahvaljujući klinički dokazanom mehanizmu dejstva sastojaka koje sadrži, Bimunal štiti organizam od virusne infekcije i jača imunski sistem.

Dokazano je klinički da ekstrakt crne zove deluje na viruse na dva načina:

Blokirajući virus da se zakači za receptore ćelije, Bimunal sprečava njegovo prenošenje i širenje kroz ceo organizam.

Šanse da se virus stopira su veće ukoliko se njegovo dejstvo blokira u prvim fazama.

Kako se primenjuje

Zahvaljujući ekstraktu ploda crne zove u kombinaciji sa cinkom, Bimunal aktivira zdrav imunski sistem i omogućava efikasniji odgovor na virusnu infekciju.

Za prevenciju bolesti i jačanje imuniteta preporučuju se sledeće doze preparata za imunitet:

Ako se simptomi virusne infekcije ipak jave, zbog sprovođenja prevencije oni će biti ublaženi.

https://journals.sagepub.com/doi/abs/10.1177/147323000403200205
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2277319/
https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S1756464619300313


Da li znate?

12. Dvanaesta nedelja trudnoće

12. Dvanaesta nedelja trudnoće

Hormoni počinju da se smiruju, napokon. To znači da ćete moći da odahnete i odmorite od svih simptoma trudnoće koji su vas mučili. Pretpostavljamo da je mučnina bila na prvom mestu omraženih simptoma! 12. nedelja trudnoće je pred vama.

Saznaj više