Dobre bakterije
Laktobacilus i bifido bakterije – prirodni stanovnici crevnog trakta

vesti

Dobre bakterije – Laktobacilus i bifido bakterije – prirodni stanovnici crevnog trakta

Lactobacilus acidophilus i Bifidobacterium lactis su prirodni stanovnici crevnog trakta. Baš na ovim dobrim bakterijama je urađeno najviše kliničkih ispitivanja i upravo zbog toga, one su potpuno bezbedne za primenu kod dece. Ujedno, to su bakterije koje se najduže primenju u okviru sastava probiotskih preparata.

Kako ove dobre bakterije deluju u stomačiću deteta?

One se vezuju za zid creva i grade barijeru. Na taj način sprečavaju vezivanje štetenih agenasa za zid creva. Dodatno, one proizvode određene supstance (kao što je mlečna kiselina), koje direktno ubijaju štetne mikrobe. Inhibiraju dejstvo štetnih agenasa i štite organizam deteta.

Dobre probiotske bakterije

Oko 70% naših imunih ćelija nalazi u crevima. Klinički je dokazano da dobre probiotske bakterije stimulišu imune ćelije u zidu creva i podstiču imuni odgovor organizma.


Pelargonium – prirodni antibiotik

Pelargonium – prirodni antibiotik

Pre nego što je počeo tradicionalno se koristi za lečenje kašlja, prehlade, iritacija gornjeg respiratornog sistema i drugih bolesti, pelargonium se vekovima unazad koristio u svojoj originalnoj postojbini Africi kao sastojak mnogih prirodnih lekova. Saznajte zašto je pelargonium prirodni antibiotik.

Saznaj više