BAOBAB- SUPER VOĆKA JEDINSTVENOG NUTRITIVNOG SASTAVA

Impresivne veličine i originalnog izgleda, drvo baobaba je još po mnogo čemu specifično i značajno. On je superhrana, drvo života, simbol zemlje i čarobno drvo.

BAOBAB- SUPER VOĆKA JEDINSTVENOG NUTRITIVNOG SASTAVA

Baobab sadrži izuzetno visoku količinu prirodnih vitamina, minerala i prebiotika – prirodnih vlakana. Plod baboba sadrži prirodne vitamine C, D, A, E, B kompleks i minerale kalcijum, magnezijum, cink, kalijum i gvožđe.

Kao hrana koja spada među najbogatije hranljivim materijama na svetu, voće baobaba je moćan izvor vitamina, minerala i vlakana.
Sadrži čak 10 puta više vitamina C i 3 puta više kalcijuma nego čaša mleka!
Vitamini I minerali su priordnog porekla – bolje se apsorbuju I iskoriscavaju nego bilo koji sintetski!
Fitohemijska ispitivanja baobaba su otkrila u njegovom sastavu flavonoide, fitosterole, aminokiseline, masne kiseline, vitamine i minerale.
Najbogatiji je izvor prirodnih vlakna u izuzetno visokoj koncentraciji – čak 45%! Vlakno je prirodni prebiotik, koji hrani dobre bakterije u crevima i izuzetno jako utiče na imunski sistem.

Kao fantastičan izvor antioksidanasa, baobab ih sadrži čak duplo više od godži bobica. Antioksidansi smanjuju oksidativni stres u ćelijama, tako što odstranjuju slobodne radikale. Unos antioksidanasa iz prirodnih izvora je mnogo zdravija opcija u odnosu na sintetičke forme.
Želite da vase dete jede zdravo? Baobab po svom nutritivnom sastavu moćniji od bilo kog voća I povrća!

Da li znate

Cink u ishrani

Cink u ishrani

Cink je mineral koji je neophodan kada govorimo o dobrom zdravlju. Zbog toga je veoma važno da ga unosimo dovoljno. Saznajte zašto je sve važan i koja hrana ga sadrži u najvećoj meri.

Saznaj više