Rehydro

Dragi korisnici,

Bolovi u stomaku, mučnina, povraćanje, dijareja i povišena temperatura su simptomi koji se javljaju prilikom gastrointestinalnih infekcija. Prilikom povraćanja i dijareje dolazi do gubitka vode, koji može izazvati opasnu dehidraciju, praćenu gubitkom važnih elektrolita: natrijuma, kalijuma i hlora. Povišena telesna temperatura takođe dovodi do gubitka vode i važnih elektrolita.

Oralna rehidratacija je najefikasniji način za nadoknadu izgubljene tečnosti i elektrolita. Oralna rehidratacija je prva je linija u terapiji akutne dijareje po preporukama Svetske zdravstvene organizacije i nacionalnih Udurženja gastroenterologa.

REHYDRO sadrži preporučenu dozu glukoze i elektrolita za decu, u skladu sa preporukama SZO. Obezbeđuje uspešnu rehidrataciju zahvaljujući efikasnom mehanizmu apsorbcije vode, glukoze i elektrolita, čime se umanjuju rizici od komplikacija usled dehidratacije.

Ukoliko imate dijareju obavezno nadoknađujte tečnost rastvorom Rehydro – dijareja kraće traje, simptomi se ublažavaju i vrlo brzo ćete povratiti energiju

Rehydro – prva linija u terapiji akutne dijareje!

Evropska i nacionalna udurženja gastroenterologa kao prvu liniju u terapiji akutne dijareje preporučuju oralnu rehidrataciju – obaveznu nadoknadu glukoze i elektrolita!

 • Preporučena dnevna doza

  PREPORUČENA DOZA ZA ODRASLE

  sadrži preporučenu dozu glukoze i elektrolita u skladu sa Evropskim i nacionalnim preporukama gastroenterologa


 • PRVA LINIJA U TERAPIJI AKUTNE DIJAREJE

  Evropsko udurženje gastroenterologa preporučuje obaveznu oralnu rehidrataciju, kao prvu liniju u terapiji akutne dijareje.


 • UKUS

  Prijatan ukus jagode i limuna


 • JEDNOSTAVNA KOMFORNA PRIMENA

  Prašak se rastvara u 200 ml prokuvane i prohlađene vode. Može se rastvoriti i u flaširanoj vodi


 • SADRŽAJ GLUKOZE I NATRIJUMA ZA ODRASLE

  prilagođen odraslima – za razliku od dečijih rastvora ovaj rastvor sadži nešto veću količinu natrijuma i manje glukoze, prilagođen odraslima, u skladu sa preporukama SZO


 • BRZO VRAĆA ENERGIJU

  Oralna rehidratacija je najbolji i najefikasniji način nadoknade tečnosti i elektrolita. Ukoliko je odmah primenite, vrlo brzo će Vam vratiti energju.

REHYDRO sadrži preporučenu dozu glukoze i elektrolita za odrasle (natrijuma, kalijuma i hlorida), u skladu sa preporukama Evropskog i nacionalnih udruženja gastroenterologa.

REHYDRO obezbeđuje uspešnu rehidrataciju zahvaljujući efikasnom mehanizmu apsorbcije vode, glukoze i elektrolita, čime se umanjuju rizici od komplikacija usled dehidratacije.

REHYDRO ima prijatan ukus jagode I limuna, izuzetno dobro je korigovan opor ukus soli. Dodatno sadrži i steviju, zaslađivač koji doprinosi prijatnijem ukusu rastvora.

Prašak se jednostavno rastvara u 200 ml prokuvane i prohlađene vode.

Prašak se može rastvoriti i u flaširanoj vodi.

Oralna rehidratacija je jedini i najefikasniji način pravilne nadoknade tečnosti i elektrolita!

Ne zaboravite da se rehidrirate ukoliko imate dijareju!

REHYDRO je namenjen za pripremu rastvora kojim se nadoknađuje izgubljena voda i minerali u slučaju povraćanja, dijareje i opekotina. Korišćenje rastvora za oralnu rehidrataciju preporučeno je od strane Evropskog udruženja gastroenterologa i Svetske zdravstvene organizacije (WHO).

 • Oralna rehidratacija je prvo što treba da primenite u slučaju akutne dijareje!

  Zabluda je da su probiotici na prvom mestu, nadokandu tečnosti I elektrolita preporučuju kao prvu liniju sva evropska I nacionalna udurženja gastroenterologa.

 • Adekvatna i pravilana doza glukoze i elektrolita važna je u rehidrataciji!

  Prašak za nadoknadu tečnosti za odrasle ima veću količinu natrijuma i manju količinu glukoze, prilagođene preporukama SZO za odrasle!

 • Rastvori soli su obično bljutavi pa ih teško pijemo!

  Rehydro je prijatnog ukusa jagode i limuna, uz dodatak stevije, što rastvoru daje mnogo bolji ukus!

Oralna rehidratacija je prva linija u terapiji akutne dijareje, po preporuci ovih udruženja. Ukoliko započnete rehidrataciju na vreme, akutna dijareja brže prestaje, simptomi su blaži i brzo ćete vratiti energiju. Oralna rehidratacija je jedini pravi način nadoknade tečnosti i elektrolita. Primenjena oralna rehidratacija u slučaju akutne dijareje dovodi da se izbegnu komplikacije! Rastvor je namenjen za odrasle. Prašak se jednostavno rastvara u 200 ml prokuvane i prohlađene vode. Nije potrebno zaslađivati. Ukusa je jagode i limina, uz dodatak zaslađivača stevije koji rastvoru daje mnogo prijatniji ukus. U slučaju povraćanja, dijareje i opekotina neophodno je uzimati tečnost u malim porcijama. Povraćanje ne predstavlja prepreku za primenu rastvora, i obično prestaje tokom perioda rehidratacije. Rastvor ne treba dodavati u sok, čaj ili mleko kako se ne bi dodatno razblažio. Rastvor ne treba zaslađivati.

 • Prva linija u terapiji akutne dijareje prema preporukama Svetske zdravstvene organizacije!
 • Oralna rehidratacija dovodi do ublažavanja simptoma i skraćivanja trajanja dijareje
 • Prijatnog ukusa limuna i jagode! Jednostavno rastvaranje u 200 ml vode!