Probiotik za decu – PROBIVAL CHOCO + C + Zn

Dragi roditelji,

U našem organizmu postoje dobre bakterije koje čine zdravu crevnu floru, i sprečavaju rast i razvoj loših – patogenih bakterija koje narušavaju zdravlje.

Kod dece dolazi do narušavanja crevne flore usled delovanja različitih faktora. Zbog narušene crevne flore, dolazi do tegoba i bolova u stomaku, koji uključuju i akutnu dijareju.

Probiotik za decu Probival Choco sastav

Probiotik za decu, Probival Choco + C + Zn je jedinstvenog oblika čoko medvedića koji deca vrlo rado prihvataju i vole!

Sadrži dobre mlečno kiselinske bakterije i bifido bakterije – zovemo ih „dečije bakterije“ jer su priorodni stanovnici crevnog trakta i najbolje ispitane probiotske bakterije.

Prebiotik inulin i cink u sastavu doprinose izuzetnoj efikasnosti ovog proizvoda. U skladu sa preporukama SZO i UNICEFA, cink se preporučuje u terapiji akutne dijareje, jer skraćuje vreme trajanja i ublažava simptome.

Probiotik za decu Probival Choco + C + Zn, zahvaljujući jedinstvenoj formulaciji, efikasno može pomoći u svim stanjima kada je narušena crevna flora i dođe do dijareje.

Budite bezbrižni, bez obzira da li putujete, letujete ili su stomačne tegobe nastale usled neke infekcije.

Ojačajte crevnu floru i obezbedite Vašoj deci miran stomak i vesele dane!

Probiotik za decu Probival – jedinstvena formula za jak i miran stomačić

PROBIOTIK Lactobacillus acidophilus i Bifidobacterium lactis + PREBIOTIK Inulin + VITAMIN C + CINK


 • Simbiotik – probiotik + prebiotik – najbrže zaustavlja dijareju

  Dobre probiotske bakterije, prirodni stanovnici crevnog trakta. Inulin hrani dobre bakterije i podstiče njihov rast!


 • Cink

  (100% preporučena dnevna doza) – u skladu sa preporukama WHO i UNICEF-a skraćuje dužinu trajanja dijareje i ublažava simptome


 • Vitamin

  (100% preporučena dnevna doza) – smanjuje umor i iscrpljenost kod dijareje


 • Bez glutena, bez šećera i bez konzervansa!


 • Ukus i oblik

  medvedići s ukusom švajcarske čokolade koje deca rado prihvataju i vole! Roditelji nemaju problem da detetu daju ovaj probiotik.


 • Doza

  jedan čoko medvedić dnevno za decu do 4 godine. Dva čokoladna medvedića dnevno za decu od 4 godine

Probiotik za decu Probival choco + C + Zn je simbiotik – sadrži probiotske i prebiotske kulture. Od probiotskih kultura sadrži visoku koncentraciju probiotskih bakterija Lactobacillus acidophilus i Bifidobacterium lactis, prirodne stanovnike crevnog trakta, najduže primenjivane i najviše ispitivane probiotske bakterije.

Prebiotik inulin je biljno vlakno, koji podstiče rast i aktivnost dobrih bakterija, normalni rad creva i varenje. Hrani dobre bakterije i svojim udurženim dejstvom sa probiotikom ubrzava zaustavljanje dijareje.

Cink podstiče regeneraciju epitela crevne sluznice i normalizaciju funkcije creva. Smanjuje težinu i vreme trajanja dijareje. Pomaže u jačanju imuniteta i povećavanju odbrambene sposobnosti organizma.

Vitamin C je snažan antioksidans, doprinosi jačanju odbrambenih sposobnosti organizma i uspostavljanju normalne funkcije imunog sistema. Zahvaljujući tome što utiče na stvaranje energije na ćelijskom nivou Vitamin C umanjuje iscrpljenost i umor, koji prate dijareju.

Lečenje dijareje – probiotik PROBIVAL Choco + C + Zn UVEK UZ VAS

Probival Choco + C + Zn efikasno sprečava nastanak dijareje. Ukoliko do dijareje ipak dođe Probival Choco + C + Zn skraćuje dužinu trajanja i ublažava simptome.

 • Probiotik za decu – jedinstvena formulacija za jak i miran stomačić.

  Jedan čoko medvedić sadrži priorodne stanovnike crevnog trakta – mlečnokiselinske bakterije bezbedne za decu, inulin koji ih hrani i podstiče aktivnost, cink i vitamin C za brži efekat i energiju.

 • CINK skraćuje vreme trajanja dijareje i ublažava simptome

  Na osnovu kliničkih dokaza SZO i UNICEF preporučuju obaveznu suplementaciju cinkom tokom trajanja dijareje. Preporučena dnevna doza je u skladu sa preporukama u zemljama u Evropi – 2,5 mg cinka dnevno za decu do 3 godine i 5 mg cinka dnevno za decu stariju od 4 godine.

 • Deca rado prihvataju čoko mede jer su neodoljivog ukusa čokolade!

  Sadrže kakao, ali ne sadrže konzervans, gluten i šećere. Roditelji ih isto jako vole, zato što nemaju nikakvih problema da deci daju probiotik!

Probiotik za decu Probival Choco + C + Zn istovremeno ima i zaštitnu funkciju. Čini crevnu floru otpornijom i snažnijom, stimuliše imune ćelije u stomaku, i time jača imuni sistem organizma.

Probival Choco + C + Zn pospešuje funkciju creva i brzo zaustavlja akutnu dijareju.

Lečenje dijareje

Dijareja može da bude izazvana i primenom antibiotika, jer antibiotici deluju kako na štetne tako i na dobre bakterije u crevima. Usled narušene crevne flore nastaje dijareja. Nakon primene antibiotika u trajanju od 7 dana potrebno je 2 godine kako bi se obnovila crevna flora dobrim bakterijama!

Upravo zbog toga savetuje se primena probiotika za decu Probivala Choco uz antibiotik, sve vreme tokom primene antibiotika! S obzirom da su probiotici dobre bakterije, savetuje se primena dva sata nakon antibiotika, kako antibiotik ne bi delovao i na njih!

Usled promene vode, ishrane, klimatskih uslova na putovanjima može doći do stomačnih tegoba i nastanka dijareje. Zbog toga se preporučuje primena probiotika za decu, Probivala Choco + C + Zn tri dana pred put, tokom puta i tri dana po povratku. Tako se najbolje otklanja mogućnost nemirnog stomaka i pojava dijareje. Jači i miran stomačić znači srećan put!

Prebiotik inulin je biljno vlakno, koji podstiče rast i aktivnost dobrih bakterija, normalni rad creva i  varenje. Hrani dobre bakterije i svojim udurženim dejstvom sa probiotikom ubrzava zaustavljanje dijareje.

Cink podstiče regeneraciju epitela crevne sluznice i normalizaciju funkcije creva. Klinički je dokazano da smanjuje težinu i vreme trajanja dijareje. Upravo zbog toga Svetska zdravstvena organizacija i UNICEF preporučuju obaveznu primenu cinka u terapiji akutne dijareje, uz preparate za rehidrataciju i probiotike. Dodatno, poznatno je njegovo dejstvo u jačanju imuniteta i povećavanju odbrambene sposobnosti organizma.

Vitamin C je snažan antioksidans, doprinosi jačanju odbrambenih sposobnosti organizma i uspostavljanju normalne funkcije imunog sistema. Zahvaljujući tome što utiče na stvaranje energije na ćelijskom nivou Vitamin C umanjuje iscrpljenost i umor, koji prate dijareju.

Preporuke za primenu probiotika za decu

Deci do četiri godine starosti preporučuje se jedan čoko medvedić dnevno. Deca iznad četiri godine deca mogu da uzmu i dva medvedića dnevno. Poželjno je da Probival Choco čuvate u frižideru, kako bi se medvedići lakše vadili.

Preporučuje se primena čoko medvedića dva sata pre obroka. Ukoliko se čoko medvedići koriste uz antibiotike, preporučuje se primena dva sata nakon uzimanja antibiotika.

 • Čokoladni medvedići sa dečijim dobrim bakterijama i prebiotikom, neodoljivog ukusa koji deca vole!
 • 100 % preporučene dnevne doze cinka – ubrzava regeneraciju epitela crevne sluznice i jača imunitet
 • 100% preporučene dnevne doze vitamina C – smanjuje umor i iscrpljenost kod dijareje. Bez glutena, bez šećera i konzervansa!