Babytol D3

Dragi roditelji,

Babytol D3 sadrži vitamin D3, neophodna vašoj bebi od samog rođenja.

Vitamin D3 se primenjuje preventivno od 8.dana života, u skladu sa Evropskim i nacionalnim preporukama pedijatara, za zdrav razvoj kostiju i zuba, u dozi od 400 IJ dnevno.

Nedostatak vitamina D3 može izazvati lomljivost kostiju, demineralizaciju i krhke kosti, odnosno bolest pod imenom rahitis.

Sa primenom jedne kasule dnevno bićete potpuno sigurni da Vaša beba prima neophodan vitamin u tačnoj dnevnoj dozi, za zdrav rast i razvoj.

Jedinstvena formula za zdrav razvoj kostiju i zuba:

 • Vitamin D3 – «vitamin sunca»

  Vitamin D3 – «vitamin sunca»

  Važan i neophodan vitamin, potreban za jake i čvrste bebine kosti i zube, u preporučenoj dozi od 400 IJ dnevno u jednoj kapsuli.

 • Twist-off kapsula

  Twist – off kapsula – precizno i jednostavno doziranje vitamina

  Jednostavno i precizno doziranje. Jednostavno okrećite, zatim povucite i uklonite gornji deo kapsule.

 • Preporučena dnevna doza

  Preporučena dnevna doza

  U jednoj twist off kapsuli nalazi se 400 IJ vitamina D3, preporučena od strane Evropskog uduruženja gastroenterologa, hepatologa i nutricionista (ESPGHAN). Preporuke nacionalnih Udurženja pedijatara i neonatologa usklađene su sa preporukama Evropskih udurženja.

 • Maslinovo ulje

  Maslinovo ulje

  Vitamini su rastvorni u maslinovom ulju bez alergena, koje omogućava bolju apsorpciju i iskoristljivost ovih vitamina. Vitamin D3 je liposolubilan i rastvara se u ulju, pa je apsorpcija i iskoristljivost mnogo bolja.

 • Preporuke za dnevnu suplementaciju vitamina

  Bezbedna kapsula za primenu kod novorođenčadi

  Vitamin D3 rastvoren je u priprodnom maslinovom ulju, bez alergena, kozervansa i aditiva. Kapsula je od jestive želatine potpuno rastvorne u vodi, bezbedna za primenu kod novorođenčadi.

Vitamin D3 je «vitamin sunca». Pod uticajem sunčevih zraka, neaktivan oblik vitamina D, prelazi u aktivan oblik –vitamin D3. Za decu, jedna od ključnih uloga vitamina D3 jeste što pomaže apsorpciji važnih koštano-gradivnih minerala – kalcijuma i fosfora iz digestivnog trakta i time omogućava normalan razvoj i rast zuba i kostiju.

Usled štetnosti sunčevih zraka tokom leta te i slabijem izlaganju dece suncu uz zaštitne faktore, kao i u zimskim uslovima bez mnogo sunčanih dana, preporučuje se obavezna nadoknada vitamina D3 u dozi od 400 IJ dnevno.

Obavezna suplementacija prema svim Evropskim i nacionalnim preporukama primenjuje se od 8. dana života, svakodnevno, do navršenih godinu dana. Nakon godinu dana savetuje se suplementacija u dozi od 400 IJ dnevno, u zimskim mesecima (od oktobra do marta).

 • Vitamin D3 – važan vitamin za zdrav razvoj kostiju i zuba

  Obavezna je suplementacija vitamin D3 u dozi od 400 IJ dnevno tokom prve godine života, a zatim tokom zimskih meseci (od oktobra do marta) za pravilan i razvoj kostiju i zuba.

 • Preporučena doza vitamin D3 za bebe je 400 IJ dnevno

  Pedijatriska udurženja preporučuju obaveznu suplementaciju vitamin D3 u prvoj godini života u dnevnoj dozi od 400 IJ dnevno.

 • Jedinstveni oblik twist – off kapsula omogućava pravilno i precizno doziranje

  Twist – off capsule su od jestive želatine, potpuno rastvorne u vodi i bezbedne za primenu kod novorđenčadi. Jedinstven oblik omogućava jednostavnu primenu uz precizno doziranje!

Preporuke za prevenciju u Evropi

Vitamin D3 U cilju zdravog razvoja kostiju i zuba kod novorođenčadi i dece, Evropsko udurženje pedijatara gastroenterologa, hepatologa i nutricionista preporučuje primenu vitamina D3 u dozi od 400 IJ od rodjenja do kraja prve godine. Nacionalna Udurženja pedijatara, kao i vodiči za novorođenčad usklađena su sa preporukom od 400 IJ vitamina D3 dnevno, te je nophodna suplementacija od 8. Dana do kraja prve godine. Nakon prve godine pedijatri preporučuju primenu vitamina D3 u dozi od 400 IJ dnevno u zimskim mesecima (od oktobra do marta).

 • neophodan za pravilan razvoj i rast kostiju i zuba
 • 100% preporučena dnevna doza vitamin D3 od 400 IJ u jednoj twist – off kapsuli
 • jedinstven oblik ,,twist off” kapsula - jednostavna primena i precizno doziranje