Babytol D3 + DHA Omega – najbolji izvor vitamina D3 za bebe

Dragi roditelji,

Bebin mozak se najintenzivnije razvija u prva tri meseca nakon rođenja, a čula vida, sluha i govora u prvih godinu dana. Nakon godinu dana razvijaju se više moždane funkcije koje su važne za koncentraciju, pažnju i inteligenciju vašeg deteta.

U prvoj godini života bebin mozak raste neverovatnih 175%. Od druge godine do adultnog doba mozak raste još samo 20%. Upravo zbog toga naučnici i lekari kažu: „Šta smo razvili do treće godine, tu ćemo kapu nositi“.

DHA, jedna od tri Omega-3 masne kiseline DHA, je najvažnija za zdrav razvoj vida i mozga vaše bebe.

DHA je glavna strukturna komponenta mozga i retine i čini 97% svih Omega – 3 masnih kiselina u mozgu, i 93% svih Omega – 3 u retini. DHA čini 30% strukturnih masti u sivoj masi mozga.

DHA Omega – 3 masna kiselina, kao glavna strukturna komponenta, ima ključnu ulogu u:

 • Razvoju nervnog sistema deteta
 • Razvoju mozga, mentalnih i kognitivnih funkcija
 • Poboljšanju psiho – motornih funkcija kod dece
 • Normalnom razvoju vida, oštrine vida i funkcije oka
 • Masna kiselina

  DHA Omega-3 masna kiselina

  glavna strukturna komponenta mozga, važna za razvoj nervnog sistema, mentalnih i kognitivnih funkcija.

 • Oko

  DHA Omega-3 masna kiselina

  glavna strukturna komponenta retine, važna za razvoj vida, oštrine vida i funkcije oka.


 • Preporučena dnevna doza u jednoj twist – off kapsuli

  u skladu sa preporukom Evropske agencije za bezbednost hrane u jednoj kapsuli ima 100% preporučene doze DHA omega-3 masna kiselina od 100 mg i 100% preporučene doze vitamina D3 od 400 IJ.

 • Mikroalge

  Ulje mikroalgi prioridan i najčistiji izvor DHA

  visoke koncentracije i najvišeg kvaliteta za primenu kod novorođenčadi, bez ukusa i mirisa. Nema bojazni od onečišćenja iz okeana. Ulje je visokog kvaliteta dobijeno u strogo kontrolisanim uslovima (potvrđeno od Evropske Agencije za bezbednost).

 • Vitamin D3 – «vitamin sunca»

  Vitamin D3 za bebe

  važan i neophodan vitamin, potreban za jake i čvrste bebine kosti i zube.

 • Twist-off kapsula

  “Twist off” kapsula- najkonformniji način primene

  Tačno i precizno doziranje. Jednostavno okrenite, povucite i uklonite gornji deo kapsule, a sadržaj istisnite direktno u bebina usta.

DHA Omega – 3 masna kiselina u proizvodu je iz ulja dobijenog iz priorodnih, morskih mikroalgi – najbogatijeg izvora DHA masne kiseline, visokog kvaliteta.

Mikroalge gajene su u strogo kontrolisanim uslovima, tako da ne postoje nikakva onečišćenja u ulju. Ovo ulje mikroalgi najbezbedniji je izvor DHA kod novorođenčadi, što je potvrdila i Evropska Agencija za bezbednost hrane.

Omega – 3 masne kiseline imaju neprijatan miris na ribu. Ulje mikroalgi u proizvodu Babytol DHA je proizvedeno visokim tehnološkim procesom, tako da nema ni ukus ni miris!

DHA je važna za razvoj vida, mozga, kognitivnih i pishomotornih funkcija vašeg deteta, posebno u prvoj godini života.

 • DHA Omega – 3 masna kiselina – za zdrav razvoj mozga, mentalnih i kognitivnih funkcija

  DHA je glavna strukturna komponenta mozga – čini 97% svih Omega – 3 masnih kiselina u mozgu. DHA čini 30% strukturnih masti u sivoj masi mozga i izuzetno je značajna za razvoj mozga i kognitivnih funkcija deteta, posebno u prvoj godini života.

 • DHA Omega – 3 masna kiselina – za zdrav razvoj vida, oštrine vida i funkcije oka

  DHA je glavna strukturna komponenta retine – 93% svih Omega – 3 u retini, te je izuzetno važna za razvoj vida i funkcije oka, posebno u prvoj godini života.

 • Ulje mikroalgi – prirodni, najbogatiji izvor DHA Omega-3 masnih kiselina, visoke koncentracije

  DHA Omega – 3 masna kiselina u proizvodu je iz ulja dobijenog iz priorodnih, morskih mikroalgi – najbogatijeg izvora DHA masne kiseline, visokog kvaliteta, bez ikakvih onečišćenja, pa predstavlja najbezbedniji izvor DHA za primenu kod novorođenčadi.

VITAMIN D3 za bebe

Vitamin D3 se prirodnim putem sintetiše se u koži, gde pod dejstvom sunčevih zraka, neaktivan oblik prelazi u aktivan- vitamin D3.

Vitamin D3 doprinosi normalnoj apsorpciju i poboljšava iskorišćavanje kalcijuma i fosfora iz digestivnog trakta, te ima ulogu u normalnoj mineralizaciji kostiju. Neophodan je za pravilan razvoj i rast zuba i kostiju.

Nedostatak ovog vitamina može dovesti do razvoja lomljivih, krhkih kostiju i oboljenja koje se naziva rahitis, pa se preoručuje obavezna nadoknada od 400 IJ dnevno tokom prve godine života, a kasnije u zimskim mesecima (od oktobra do marta).

Važne preporuke za roditelje 

Ukoliko Vaša beba prima Babytol D3 + K1 for you! do kraja trećeg meseca nakon rođenja, preporučeno je da uz Babytol D3+ K1 date Babytol DHA Omega! (čist DHA u dozi od 100 mg dnevno). Posle završetka primene Babytol D3+K1 nastavite sa primenom Babytol D3 + DHA Omega, jer Babytol D3 + DHA Omega sadrži DHA i vitamin D3 neophodan vašoj bebi do kraja treće godine.

Ukoliko je Vaša beba na adaptiranim formulama za odojčadi, one već sardže vitamin K1. U ovom slučaju primenite Babytol D3 + DHA Omega, jer on sadrži DHA i vitamin D3 neophodan Vašoj bebi do kraja treće godine života.

TWIST – OFF KAPSULE OD JESTIVE ŽELATINE – JEDNOSTAVNA I KOMFORNA PRIMENA!

Twist – off kapsule su od jestive želatine, rastvorne u vodi, potpuno bezbedne za primenu kod novorođenčadi.

Jednostavno okrećite gorni deo dok se skoro ne pokida, i onda povucite i uklonite gornji deo kapsule, a sadržaj istisnite direktno u bebina usta.

Vodite računa pri otvaranju kapsule, da ulje ne iscuri, i kapusla postane klizava!

 • za pravilan razvoj mozga, kognitivnih i mentalnih funkcija
 • za normalan razvoj vida, oštrine vida i funkcije oka
 • DHA Omega -3 iz prirodnih morskih algi – najčistiji izvor, visoke koncentracije!