Bimunal Imuno

Bimunal Imuno

Драги родители,

Сирупот Bimunal Imuno е со единствен, ПРИРОДЕН состав кој е наменет за зајкнување на имунитетот!

Bimunal Imuno содржи екстракт од плод од црн бозел, со значајно голема количина – 100 mg во препорачана дневна доза.
Бозел со својот механизам на дејство, може да помогне во спречувањето на врзување на вирусот за клетките, навлегувањето на вирусот во клетката и неговото понатамошно ширење и размножување во организмот. Бозелот поседува и имуностимулирачко дејство.

Bimunal Imuno содржи баобаб, овошје со единствен нутритивен состав!
Плодот на Баобаб е исклучително богат со витамини (посебно витамин Ц, Б3 и Б6), минерали (железо, калциум, магнезиум, калиум) растителни влакна и есенцијални киселини. Содржи дури шест пати повеќе витамин Ц од еден портокал, два пати повеќе калциум од млеко и повеќе железо од било која друга намирница.

Баобаб, поради својот исклучителен нутритивен состав го зајакнува имунитетот на децата и придонесува за подобрување на функцијата на имунолошкиот систем на детето.

Како Bimunal Imuno дејствува на зајакнување на имунолошкиот систем?

Екстрактот од плод на црн бозел влијае на стимулацијата и зајакнувањето на имунолошкиот систем на повеќе нивоа. Докажано е дека компонентите од екстрактот од плодот на бозел:

го блокираат врзувањето на вирусите за рецепторите на клетката и спречуваат навлегување на вирусите во клетката

спречуваат размножување на вирусот во клетката и негово понатамошно ширење во организмот.

поседуваат имуностимулирачко дејство.

Баобаб е овошје, со единствен нутритивен состав!
Баобаб e афричко дрво кое уште се нарекува „дрво на животот“. Плодот на баобаб е богат со витамини (посебно витамин Ц, Б3 i Б6), минерали (железо, калциум, магнезиум, калиум) растителни влакна и есенцијални киселини. Содржи дури шест пати повеќе витамин Ц од еден портокал, два пати повеќе калциум од млеко и повеќе железо од било која друга намирница.

Благодарение на исклучително силно, здружено (синергистичко) имуностимулаторно, антивирусно и антиоксидативно дејство, BIMUNAL IMUNO for you!:

 • Го зајакнува имунолошкиот систем на детето и ја зајакнува одбранбената способност на организмот
 • Штити во периодот на респираторни инфекции, од настинка и грип, особено кога децата тргнуваат во градинки или училишта.

 • Бозел

  Екстрактот од плод од црн бозел го блокира врзувањето на вирусите за клетката, нивно размножување и го активира имунолошкиот систем.


 • Баобаб

  Овошје со единствен нутритивен состав! Исклучително богат извор на природни витамини, минерали и растителни влакна.


 • Цинк

  Придонесува во јакнење на одбрамбените механизми на организмот и нормална функција на имунолошкиот систем.


 • Ацерола

  Природен извор на витамин Ц. Содржи 100 пати поголема количина на витамин Ц во однос на лимон или портокал. Витаминот Ц дополнително придонесува за одржување на нормален енергетски метаболизам и намалување на заморот и исцрпеноста.


 • Витамин D

  Има исклучително важна улога во зајакнување на одбрамбените способности и нормална функција на имунолошкиот систем..


 • Препорачана дневна доза

  10 ml дневно.

 • ЗА ЗАЈАКНУВАЊЕ НА ИМУНИТЕТОТ КАЈ ДЕЦА!

  Сите состојки на сирупот со заедничко (синергистичко) дејство, ефикасно помагаат за зајакнување на имунитетот на децата и заштита на децата од настинка и грип, посебно во периодот од септември до март, кога децата одат во градинки и училишта и кога е доста висока фрекфенцијата на респираторни инфекции.

 • ВИТАМИНИ И МИНЕРАЛИ – ПОДОБРА АПСОРПЦИЈА И ИСКОРИСТЕНОСТ!

  Баобаб е овошје со единствен нутритивен состав! Содржи 6х повеќе витамин Ц од портокал! 2х повеќе калциум од млеко! И повеќе железо од било која друга намирница!

 • ШТИТИ ОД ВИРУСИ

  Екстрактот од плод од бозел го блокира врзувањето на вирусите за клетката и нивно ширење во организмот. Со континуирана примена се обезбедува концентрација од бозел, витамини и минерали во крвта,кои го зајакнуваат имунолошкиот систем.

Како се применува Bimunal Imuno?

Препорачана дневна доза од сирупот Bimunal Imuno за зајакнување на имунитетот е 10 ml дневно.

Кога се препорачува Bimunal Imuno?

Примена на сирупот Bimunal Imuno за подигнување и зајакнување на имунитет се препорачува:

 • Во период на респираторни инфекции (од септември до март) – настинка и грип;
 • Пред тргнување на децата во колектив (градинка, училиште);
 • Во текот на престој на децата во колектив (градинка, училиште) во периодот на респираторни инфекции.

 

Екстрактот од бозел, кој влегува во составот на сирупот Bimunal Imuno:

 • Го блокира врзувањето на вирусите за рецепторите на клетката и спречува влегување на вирусите во клетката.
 • Спречува размножување на вирусите во клетката и нивно понатамошно ширење во организмот.
 • Го стимулира имунолошкиот систем.