SPIRANTO for you!

Почитувани родители,

Фластерот Spiranto е потполно природен и безбеден препарат кој содржи единствена комбинација на етерични масла од еукалиптус, нане и лаванда.

Наменет е за инхалација за време на вирусни инфекции, па носињата на децата дишат слободно!

Етеричните масла од еукалиптус, нане и лаванда се исклучително лековити и делотворни! Дејствуваат така што лесно испаруваат и го ослободуваат носот, го спречуваат течењето на носот, го олеснуваат дишењето и ја намалуваат кашлицата.

Spiranto фластерот има голема предност во однос на другите инхалациони масти, бидејќи не се нанесува директно на кожата. Тој се лепи на пижамите – не предизвикува алергиски реакции! Дополнително не содржи ментол и камфор, кои може да бидат потенцијално
штетни за детето!

Spiranto фластерот дејствува речиси цела ноќ – активен е 8 часа! Бидете безгрижни во текот на ноќта! Вашето дете ќе дише нормално со природен инхалатор, нема да има кашлица и ќе има мирен и спокоен сон!

Spiranto – природен инхалатор за носиња кои дишат

Spiranto е потполно природен препарат, наменет за инхалација кај инфекции на горните респираторни патишта.

Содржи етерични масла од еукалиптус, нане и лаванда, познати по своите исклучително лековити својства.


 • Етерично масло од еукалиптус

  Етеричното масло од еукалиптус ги прочистува горните дишни патишта, ја смирува кашлицата и го олеснува дишењето.


 • Етерично масло од лаванда

  Етеричното масло од лаванда го ублажува кашлањето и благотворно дејствува на нервниот и мускулниот систем.


 • Етерично масло од нане

  Етеричното масло од нане ги опушта мускулите, ја намалува напнатоста, главоболката, кашлицата, засипнатоста и останатите симптоми на настинка.


 • Комфорен е за употреба – директно на пижамата

  Spiranto фластерите не се употребуваат директно на кожата и не доведуваат до иритации и алергии. Фластерите се лепат на пижамата во пределот на градите.

 • Preporuke za dnevnu suplementaciju vitamina

  Не содржи ментол и камфор – овозможува безбедна употреба!

  Не содржи ментол и камфор, кои можат да предизвикаат несакани ефекти, како што се алергија и иритација на слузокожата на носот.

 •  

  Активен е речиси цела ноќ – 8 часа!

  Spiranto дејствува 8 часа и погоден е за употреба во текот на ноќта, бидејќи смирува и овозможува подобар сон за детето!

Етеричното масло од еукалиптус е моќен деконгестив – многу брзо го ослободува носот. Дополнително дејствува како експекторанс (за искашлување), противвоспалително и како јак антивиротик.

Етеричното масло од нане е традиционално познат лек. Дејствува, исто така, како деконгестив и експекторанс, но додатно ги олабавува и мускулите, ја намалува напнатоста, главоболката, кашлицата, настинката, засипнатоста, ја намалува телесната температура и ги редуцира симптомите на алергија.

Етеричното масло од лаванда е традиционално лековито масло кое смирува. Има деконгестивни и експекторантни својства, има јако антибактериско дејство и дејствува против вируси. Го подобрува сонот, благотворно дејствува на нервниот и мускулниот систем, ја намалува кашлицата, ја уништува инфекцијата на кожата и слузокожата и ја забрзува регенерацијата на ткивото.

Spiranto се препорачува за време на настинка, грип, синузитис, алергиски ринитис, течење на нос, затнат нос, болно грло и бронхитис.

Се употребува на пижамата во текот на ноќта – дејствува 8 часа!

Потполно е безбеден за примена! Не содржи камфор и ментол, не се употребува директно на кожата, така што не доведува до иритации и алергиски реакции. Најдобар е за мирен и сигурен сон на вашето дете!

 • ДЕЛОТВОРНИ И ЛЕКОВИТИ ЕТЕРИЧНИ МАСЛА ОД ЛАВАНДА; ЕУКАЛИПТУС И НАНЕ – СЛОБОДЕН НОС ЗА ВРЕМЕ НА НАСТИНКА И ГРИП

  Spiranto, благодарение на етеричните масла од еукалиптус, нане и лаванда на природен начин многу ефикасно го ослободува носот, го намалува течењето на носот, ја ублажува кашлицата и овозможува мирен сон на вашето дете.

 • ПРИРОДЕН, БЕЗБЕДЕН ИНХАЛАТОР БЕЗ КАМФОР И МЕНТОЛ

  Не содржи камфор и ментол и не се употребува директно на кожата, така што не доведува до иритација и алергиски реакции.

 • НЕ ВИ ТРЕБААТ КАПКИ ЗА НОС И АПАРАТИ ЗА ИНХАЛАЦИЈА!

  Наместо капки за нос, кои имаат многу штетно дејство и домашните инхалатори, употребете Spiranto во текот на ноќта! Spiranto дејствува 8 часа и ефикасно го ослободува носот!

Се препорачува:

 • ЗАДОЛЖИТЕЛНО со терапија за вирусни и бактериски инфекции на горните респираторни патишта, за да се покрие периодот во текот на целиот ден и ноќта.
 • Кај првите симптоми на настинка и грип
 • Кај отежнато дишење и затнат нос
 • Кај болка во грлото
 • Кај упорна кашлица
 • Кај алергиски ринитис и синузитис
 • Кај акутен и хроничен бронхитис
 • Важни информации за родителите:

  Комбинацијата Spiranto for you! и Bimunal for you! е најдобро решение за вирусни и бактериски инфекции на горните респираторни патишта.

  Spiranto и Bimunal употребени ВЕДНАШ по појавата на првите симптоми го скратуваат времетраењето на настинката и грипот во рок од 2 до 3 дена. Ги редуцира симптомите како што се: затнат нос, течење на носот, температура, кашлица, болки во грлото.

  Оваа комбинација препарати е идеално да се користи во првите 48 часа од појавата на првите симптоми на вирусната инфекција. Така најдобро се отстранува можноста за настанување на секундарни бактериски инфекции.

  • Го ослободува носот и го спречува течењето на носот
  • Го олеснува дишењето
  • Овозможува комфорна употреба, активен е 8 часа – го покрива периодот во текот на ноќта