RESPIRATOL – намалува течење на секрет од носот, се користи за инхалација при отежнато дишење кај деца

RESPIRATOL – намалува течење на секрет од носот, се користи за инхалација при отежнато дишење кај деца

Драги родители,

Фластерот Respiratol е потполно природен и безбеден препарат кој содржи единствена комбинација од етерично масло од еукалиптус, нане и лаванда.

Наменет е за инхалација кај вирусни инфекции, за носињата на децата да дишат слободно!

Етеричните масла од еукалиптус, нане и лаванда се исклучително лековити и делотворни! Дејствуваат така што лесно испаруваат и го одзатнуваат носот, го намалуваат течењето на секрет од носот, го олеснуваат дишењето и ја намалуваат кашлицата.

Фластерот Respiratol има голема предност во однос на другите инхалациони масти, бидејќи не се нанесува директно на кожата, туку се лепи на пижамите – не предизвикува алергиски реакции на кожата! Без додаток на ментол и камфор, кои можат да бидат потенцијално штетни за детето!

Фластерот Respiratol дејствува скоро преку целата ноќ – активен е 8 часа. Бидете безгрижни во текот на ноќта. Вашето дете нормално ќе дише со помош на природна инхалација, нема да кашла и ќе има мирни и убави соништа.

ПРИРОДНА ИНХАЛАЦИЈА ЗА ДЕЦА

Respiratol – природен инхалатор за носиња кои дишат

Respiratol е потполно природен препарат, наменет за инхалација кај инфекции на горните респираторни патишта и алергиски ринитис.

Содржи етерични масла од еукалиптус, нане и лаванда, позната по своето исклучително лековито својство.


 • Eтерично масло од еукалиптус

  Eтеричното масло од еукалиптус ги прочистува горните дишни патишта, ја смирува кашлицата и го олеснува дишењето.


 • Eтерично масло од лаванда

  Eтерично масло од лаванда кое ја ублажува кашлицата, благотворно дејствува на нервниот и мускулниот систем.


 • Eтерично масло од нане

  Eтеричното масло од нане ги отпушта мускулите, ја намалува напнатоста, главоболката, кашлицата, засипнатоста и останатите симптоми на настинка.


 • Kомфорен за примена – директно на пижамата

  Respiratol фластерите не се применуваат директно на кожата и не доведуваат до иритација и алергии на кожата. Фластерот се лепи на пижамата во пределот на градите.


 • Без додаток на ментол и камфор – безбедна примена!

  Не содржи додаток од ментол и камфор, па не предизвикува несакани ефекти, како што се алергии, иритација на слузокожата на носот.


 • Aктивен скоро цела ноќ – 8 часа!

  Respiratol дејствува 8 часа и е погоден за примена во текот на ноќта, бидејќи смирува и овозможува подобар сон на детето!

ИНХАЛАЦИЈА НА ДЕЦАТА СО ПОМОШ ОД ПРИРОДАТА

Етеричното масло од еукалиптус е силен деконгестив – многу брзо го одзатнува носот. Допонително дејствува како експекторанс (за искашлување), противвоспалително и како силен антивиротик.

Етеричнто масло од нане е традиционално познат лек. Дејствува како деконгестив и експекторанс, но и дополнително ги отпушта мускулите, ја намалува напнатоста, главоболката, кашлицата, настинката, засипнатоста, ја намалува телесната температура, ги редуцира симптомите на алергија.

Етеричното масло од лаванда е традиционално лековито масло кое смирува. Има деконгестивни и експекторантни својства, како и моќно антибактериско и дејство против вируси. Го подобрува сонот, благотворно дејствува на нервниот и мускулниот систем, ја намалува кашлицата, спречува инфекција на кожата и слузокожата, ја забрзува регенерацијата на ткивото.

КОГА СЕ ПРЕПОРАЧУВА RESPIRATOL?

Respiratol се препорачува кај настинка, грип, синузитис, алергиски ринитис, течење на носот, затнат нос, болно грло, бронхитис.

Се аплицира на пижамата во текот на ноќта – дејствува 8 часа!

Потполно е безбеден за примена! Не содржи додаток од камфор, а ни ментол и не се применува директно на кожата, така да не доведува до иритации и алергиски реакции на кожата. За мирен и сигурен сон на Вашето дете!

 • ДЕЛОТВОРНИ ЕТЕРИЧНИ МАСЛА ОД ЛАВАНДА, ЕУКАЛИПТУС И НАНЕ –ЗА ОДЗАТНАТИ НОСИЊА ЗА ВРЕМЕ НА НАСТИНКА И ГРИП

  Respiratol, благодарние на етеричните масла од еукалиптус, нане и лаванда на природен начин многу ефикасно го одзатнува носот, го намалува течењето на секрет од носот, ја ублажува кашлицата и овозможува мирен сон на Вашето дете.

 • ПРИРОДЕН, БЕЗБЕДЕН ИНХАЛАТОР БЕЗ ДОДАТОК ОД КАМФОР И МЕНТОЛ

  Не содржи додаток од камфор, а ни ментол и не се применува директно на кожата, така да не доведува до иритација и алергиски реакции на кожата.

 • НЕ ВИ ТРЕБААТ КАПКИ ЗА НОС И АПАРАТИ ЗА ИНХАЛАЦИЈА!

  Наместо капки за нос, кои можат да имаат штетно дејство и домашните инхалатори, применете Respiratol во текот на ноќта! Respiratol дејствува 8 часа и ефикасно го одзатнува носето!

СЕ ПРЕПОРАЧУВА:

 • ЗАДОЛЖИТЕЛНО со терапија за вирусни и бактериски инфекции на горните респираторни патишта, како би се покрил периодот во текот на целиот ден и ноќ.
 • Кај првите симптоми на настинка и грип
 • Кај отежнато дишење и затнат нос
 • Кај болки во грло
 • Кај упорна кашлица
 • Кај алергиски ринитис и синузитис
 • Кај акутен и хроничен бронхитис

ВАЖНИ ИНФОРМАЦИИ ЗА РОДИТЕЛИТЕ:

Комбинацијата од Respiratol for you! и Viranto forte for you! е најдоброто решение за вирусните и бактериските инфекции на горните респираторни патишта.

Respiratol и Viranto forte применети ВЕДНАШ по појава на првите симптоми го скратуваат времетраењето на настинката и грипот во рок од 2 до 3 дена.

Ги редуцираат симптомите: затнат нос, течење на носот, температура, кашлица, болно грло.

Оваа комбинација од препарати е идеално да се користи во првите 48 часа од појавата на првите симптоми на вирусна инфекција. Така најлесно се отрастранува можноста за појава на секундарна бактериска инфекција.

 • Го одзатнува носот и го намалува течењето на носот
 • Го олеснува дишењето
 • Комфорна примена, активен 8 h - го покрива периодот во текот на ноќта