Пробиотик за деца -PROBIVAL CHOCO + C + Zn

Почитувани родители,

Во нашиот организам постојат добри бактерии кои цревната флора ја прават здрава, а го спречуваат растот и развојот на лошите-патогени бактерии кои го нарушуваат здравјето.

Кај децата цревната флора се нарушува по дејство на различни фактори.
Поради нарушена цревна флора , доаѓа до тешкотии и болки во стомакот, кои вклучуваат и акутна дијареја.

Probival Choco + C + Zn е единствениот облик на чоколадни меченца кои децата го сакаат и прифаќаат!
Содржи добри млечно-киселински бактерии и бифидо бактерии кои ги нарекуваме „детски бактерии“ бидејќи се природни жители на цревниот тракт и најдобри испитани пробиотски бактерии.
Пробиотикот Inulin и цинк во составот придонесуваат за исклучителна ефикасност на овој производ.
Во согласност со препораките на СЗО и UNICEF, цинкот се препорачува во терапија на акутна дијареја, бидејќи го скратува времетраењето и ги ублажува симптомите.

Probival Choco + C + Zn, благодарение на единствената формулација, ефикасно може да помогне во сите состојби кога е нарушена цревната флора и кога ќе дојде до дијареја.

Бидете безгрижни, независно дали патувате, летувате или стомачните тешкотии би настанале по некоја инфекција.

Зајакнете ја цревната флора и овозможете им на вашите деца мирен стомак и весели денови!

Единствена формула за јак и мирен стомак

ПРОБИОТИК Lactobacillus acidophilus и Bifidobacterium lactis + ПРЕБИОТИК Inulin + ВИТАМИН Ц + ЦИНК


 • Симбиотик – пробиотик + пребиотик – најбрзо ја стопира дијарејата

  Добрите пробиотски бактерии се природни жители на цревниот тракт. Inulin ги храни добрите бактерии и го зголемува нивниот број.


 • Цинк

  (100 % препорачана дневна доза)– го намалува уморот и исцрпеноста кај дијареја.


 • Витамин

  (100 % препорачана дневна доза) – го намалува уморот и исцрпеноста кај дијареја.


 • Не содржи глутен, шеќери и конзерванси!


 • Вкус и облик

  Меченца со вкус на швајцарско чоколадо кое децата го сакаат и прифаќаат! Родителите немаат проблем да го даваат овој пробиотик на детето.


 • Доза

  Едно чоко меченце дневно за деца до 4-годишна возраст. Две чоколадни меченца дневно за деца постари од 4-години.

Probival Choco + C +Zn е симбиотик кој содржи пробиотски и пребиотски култури. Од пробиотските култури содржи висока концентрација на пробиотски бактерии Lactobacillus acidophilus и Bifidobacterium lactis, кои се природни жители на цревниот тракт, најдолго применувани и најмногу испитувани пробиотски бактерии.

Пребиотик Inulin е билно влакно, кое го поттикнува растот и активноста на добрите бактерии, нормалната работа на цревата и варењето. Ги храни добрите бактерии и со здруженото дејство со пробиотикот го забрзува престанувањето на дијарејата.

Цинкот ја поттикнува регенерацијата на епителот на цревната слузница и ја нормализира функцијата на цревата. Ја намалува тежината и времетраењето на дијарејата. Помага во зајакнување на имунитетот и ја зголемува одбранбената способност на организмот.

Витаминот Ц е моќен антиоксиданс, кој придонесува за зајакнување на одбранбените способности на организмот и воспоставува нормална функција на имунолошкиот систем. Благодарение на тоа што влијае за создавање на енергија на клеточно ниво, витаминот C ја намалува исцрпеноста и уморот, кои се последица на дијарејата.

PROBIVAL Choco + C + Zn СЕКОГАШ СО ВАС

Probival Choco + C +Zn ефикасно ја спречуват појавата на дијареја.
Доколку, сепак, дојде до дијареја Probival Choco + C + Zn го скратува времетраењето и ги намалува симптомите.

 • Единствена формулација за јак и мирен стомак.

  Едно чоко меченце содржи природни жители на цревниот тракт – млечно-киселинските бактерии безбедни за деца, inulin кој ги храни и ја поттикнува активноста, цинкот и витаминот C за побрз ефект и енергија.

 • Цинкот го намалува времетраењето на дијарејата и ги ублажува симптомите.

  Врз основа на клиничките докази СЗО и UNICEF препорачуваат задолжителна суплементација со цинк во текот на дијарејата. Препорачаната дневна доза е во согласност со препораките во земјите во Европа -2,5 mg цинк дневно за деца до 3-годишна возраст и 5 mg цинк дневно за деца постари од 4 години.

 • Децата, со задоволство ги прифаќаат чоколадните мечиња бидејќи се со неодолив вкус на чоколадо!

  Содржат какао, но не содржат конзерванси, глутен и шеќери. Родителите, исто така, многу ги сакаат, бидејќи немаат никакви проблеми да им даваат на децата пробиотик!

Probival Choco + C + Zn во исто време има и заштитна функција. Ја прави цревната флора поотпорна и ја зајакнува, ги стимулира имунолошките клетки во стомакот, а со тоа го зајакнува и имунолошкиот систем на организмот.

Probival Choco + C + Zn ја подобрува функцијата на цревата и брзо ја стопира акутната дијареа.

Дијарејата може да биде предизвикана и од примена на антибиотици, бидејќи антибиотиците дејствуваат како на штетните, така и на добрите бактерии во цревата. По нарушување на цревната флора настанува дијареја. По примена на антибиотик во времетраење од 7 дена, потребно е 2 години за да се обнови цревната флора со добри бактерии!

Поради тоа се советува примена на Probival Choco заедно со антибиотик, односно во текот на целото време на употреба на антибиотик! Имајќи предвид дека пробиотиците се добри бактерии, се советува примена два часа по антибиотикот, со цел антибиотикот да не дејствува и на нив!

По промена на вода, исхрана, климатски услови за време на патување, може да дојде до стомачни тешкотии и да настане дијареја. Поради тоа се препорачува примена на Probival Choco + C + Zn три дена пред патување, за време на патувањето и три дена по враќање од пат. Така, најдобро се отстранува можноста за немирен стомак и појава на дијареја.

Пребиотикот inulin е билно влакно, кое го поттикнува растот и активноста на добрите бактерии, нормалната работа на цревата и варењето. Ги храни добрите бактерии и со своето здружено дејство со пробиотикот го забрзува престанувањето на дијарејата.

Цинкот го поттикнува процесот за регенерација на епителот на цревната слузница и ја нормализира функцијата на цревата. Клинички е докажано дека ја намалува тежината и времетраењето на дијарејата. Поради тоа Светската здравствена организација и UNICEF препорачуваат задолжителна примена на цинк како терапија за акутна дијареја, заедно со препарати за рехидратација и пробиотици.
Дополнително, познато е неговото дејство за зајакнување на имунитетот и зголемување на одбранбената способност на организмот.

Витаминот C е моќен антиоксиданс, кој придонесува за зајакнување на способноста на организмот и воспоставување нормална функција на имунолошкиот систем.
Благодарејќи на неговото влијание за создавање енергија на клеточно ниво витамин C ги намалува исцрпеноста и уморот, со кои е проследена дијарејата.

LAKTOBACILUS И BIFIDO БАКТЕРИИ – ПРИРОДНИ ЖИТЕЛИ НА ЦРЕВНИОТ ТРАКТ

Lactobacilus acidophilus и Bifidobacterium lactis се природни жители на цревниот тракт. Најдолго се применуваат и најмногу клинички испитувања се направени на овие добри пробиотски бактерии. Поради тоа тие се потполно безбедни за употреба кај децата!

Како овие бактерии дејствуваат на стомачето на детето? Тие се врзуваат за ѕидовите на цревата и градат бариера. На тој начин спречуваат врзување на штетни агенси на ѕидовите на цревата. Дополнително произведуваат одредени супстанци(како што е млечната киселина), која директно ги убива штетните агенси. Го инхибираат дејството на штетните агенси и го заштитуваат организмот на децата.

Докажано е дека 70 % од нашите имунолошки клетки се наоѓаат во цревата. Клинички е докажано дека добрите пробиотски бактерии ги стимулираат имунолошките клетки во ѕидовите на цревата и поттикнуваат имунилошки одговор на организмот.

Пребиотикот inulin е билно влакно кое го поттикнува растот и активноста на добрите бактерии, нормалната работа на цревата и варењето. Ги храни добрите бактерии и со своето здружено дејство со пробиотикот го забрзува престанувањето на дијарејата. Цинкот ја поттикнува регенерацијата на епителот на цревната слузница и ја нормализира функцијата на цревата. Клинички е докажано дека ја намалува тежината и времетраењето на дијарејата. Поради тоа Светската здравствена организација и UNICEF препорачуваат задолжителна примена на цинк како терапија за акутна дијареја, заедно со препарати за рехидратација и пробиотици.

Дополнително, познато е неговото дејство за зајакнување на имунитетот и зголемување на одбранбената способност на организмот.

Витаминот C е моќен антиоксиданс кој придонесува за зајакнување на одбранбените способности на организмот и воспоставување нормална функција на имунолошкиот систем.
Благодарение на неговото влијание на создавање енергија на клеточно ниво, витаминот C ја намалува исцрпеноста и уморот, за време на дијареја.

ЧОКО МЕЧЕНЦА КОИ ДЕЦАТА ГИ САКААТ!

Со Probival Choco + C + Zn ќе бидете потполно безгрижни! Досегашните проблеми поради одбивање пробиотик или растворање на пробиотикот во лажичка сигурно повеќе нема да ги имате. Probival Choco има идеален облик – меченца со вкус на чоколадо.

Вкусот на чоколадо потекнува од какао, кое се наоѓа во меченцата.

Важно е дека меченцата немаат глутен, конзерванси и шеќери!

Производот содржи малтитол засладувач, одобрен и дозволен за мали деца.

Препораки за употреба

За деца до 4-годишна возраст се препорачува едно чоколадно меченце дневно. Деца постари од четири година можат да земаат и две мечиња дневно.

Препорачливо е Probival Choco да го чувате во фрижидер, поради полесно вадење на мечињата.

Се препорачува употреба на чоко мечињата два часа пред оброк.
Доколку чоко мечињата се користат со антибиотик, се препорачува употреба два часа по земањето на антибиотикот.

 • Чоколадни меченца со детски добри бактерии и пробиотик со неодолив вкус кој децата го сакаат.
 • 100 % препорачаната дневна доза на цинк - ја забрзува регенерацијата на епителот на цревната слузница и го зајакнува имунитетот.
 • 100% препорачаната дневна доза на витамин C-го намалува уморот и исцрпеноста кај дијареја. Не содржи глутен, шеќери и конзерванси.