Нов производ за ублажување на сиптомите на настинка и грип – Viranto Forte

Нов производ за ублажување на сиптомите на настинка и грип – Viranto Forte

Драги родители,

VIRANTO Forte е сируп со ПРИРОДЕН состав кој се користи за ублажување на симптомите на настинка и грип.

Тој дејствува антивирусно!

Viranto Forte е сируп кој треба да се примени ВЕДНАШ, во рок од 2 часа по појавата на првите симптоми на настинка и грип. На тој начин директно го блокира влегувањето на вирусот во клетката.

Viranto forte делува и антибактериски – спречува настанување на бактериска суперинфекција и ја намалува употребата на антибиотици!

Применет во првите еден до два часа од појавата на првите симптоми Viranto Forte сирупот е најефикасен!

Во својата формулација Viranto Forte покрај екстрактот од плод од бозел, содржи и Пеларгониум (екстракт од корен од јужноафрикански пеларгониум). Екстрактот на коренот на јужноафрикански пеларгониум може да помогне во терапијата и намалувањето на симптомите на инфекции на горните дишни патишта, како што е настинка, акутен синузитис, тонзилофарингитис и акутен бронхитис.

Драги родители, препорачуваме Viranto Forte да го имате дома за да можете да го примените кај вашите малечки веднаш по појавата на првите симптоми.


 • Пеларгониум

  Исклучително моќно антивирусно дејство – дејствува и на адхезијата на одредени бактерии, со што спречува настанување на бактериска инфекција! Може да помогне во терапија на респираторни инфекции.


 • Бозел

  Екстракт од плод од црн бозел, висока концентрација и највисок квалитет, кој има докажан антивирусен ефект..


 • Цинк

  Исклучително моќен стимулатор на имунолошкиот систем.


 • Шипка

  Извор на природен витамин Ц со висока концентрација. Традиционално се користи во состојби на настинка и грип.


 • Ацерола

  Природен извор на витамин Ц. Содржи 50 – 100 пати повеќе витамин Ц.


 • Препорачана дневна доза против вируси

  Во 10 ml сируп е содржана препорачана дневна доза која ефикасно дејствува на вирусите.

ГРАНИЧЕН производ ЗА НАСТИНКА И ГРИП

Како многу делотворен природен производ за настинка и грип, Viranto Forte:

 • ги редуцира симптомите и го намалува времетраењето на респираторната инфекција
 • спречува појава на бактериска суперинфекција
 • ги ублажува симптимите на вирусните инфекции на горните респираторни патишта.
  Ефикасно дејствува во случај на:
 • Кашлање и болки во грлото
 • Непрооден нос
 • Блокирани синуси
 • Температура

КАКО VIRANTO FORTE ДЕЈСТВУВА НА ВИРУСОТ?

Многубројните испитувања потполно го објаснија механизамот на дејствување на Пеларгониумот во состојби на настинка и грип. Докажано е дека Пеларгониумот, како и екстрактот од плод од црн бозел во Virantо Forte:

 • Блокира врзување на вирусите за рецепторите на клетката. Покажува моќно антивирусно дејство пред влегувањето на вирусот во клетката.
 • Спречува репликација на вирусот во клетката, доколку вирусот навлезе во клетката.

Viranto Forte:

 • Делува на дишните патишта и го олеснува дишењето
 • Го разредува секретот и помага во негово исфрлање
 • Го забрзува оздравувањето и намалува отсуство од училиште или работно место
 • ​Ги намалува и потполно ги редуцира симптомите на вирусна инфекција
 • Овозможува брзо оздравување од вирусни респираторни инфекции​

VIRANTO FORTE – НОВ ПРОИЗВОД ЗА НАСТИНКА И ГРИП!

Научно развојниот тим на 4Upharmа по долгогодишно истражување успеа да развие најквалитетна комбинација од природни состојки, кои со своето синергистичко дејство најефикасно дејствуваат на вирусите и бактериите.

 • ДЕЈСТВУВА И НА ВИРУСИ И НА БАКТЕРИИ!

  Докажано е дека VIRANTO Forte применет ВЕДНАШ, во рок од 2 часа по појавата на првите симптоми, ефикасно дејствува и на вирусите и на бактериите!

 • “ЧЕКАЈ И ВИДИ” ПРИСТАП!

  Правилната дијагностика на респираторните инфекции е важна. Применет во првите еден до два часа од појавата на првите симптоми, Viranto Forte дејствува на два начина: антивирусно и антибактериски!

 • СПРЕЧУВА КОМПЛИКАЦИЈА ВО ВИД НА БАКТЕРИСКА ИНФЕКЦИЈА

  Ефикасно решение за вирусните инфекции кај деца, кој не само што ги намалува и ублажува симптомите, туку и спречува тие да се комплицираат и преминат во бактериска инфекција, со што ја намалува употребата на антибиотици.

VIRANTO FORTE дејствува и на бактерии –

Докажано е дека Пеларгониумот има моќно антибактериско дејство на бактериите (посебно стрептококи од групата А). Докажано е дека блокира врзување на бактериите (адхезија) во фаза на колонизација, со што спречува појава на бактериска инфекција на дишните патишта.

Бозелот во сирупот Viranto Forte има антибактериско дејство на одредени стептококи како и антиинфламаторно дејство – заедно со екстрактот од јужноафрикански пеларгониум спречува настанување на бактериски суперинфекции.

 

Моќното антибактериско дејство на Virantо Forte, спречува појава на бактериски суперинфекции.

Viranto Forte по првото отварање, чувајте го во фрижидер. Можете да го употребувате во рок од 30 дена. Hаменет за деца од 1-3 години.

 • Применет во првите 1 - 2 часа, го блокира врзувањето и ширењето на вирусот
 • Дејствува и на бактерии! Ги редуцира симптомите на настинка и грип
 • Спречува компликации и појава на секундарни бактериски инфекции