BIMUNAL

BIMUNAL

Почитувани родители,

Сирупот Bimunal е со единствен, ПРИРОДЕН состав кој ги убива вирусите!

Bimunal сирупот треба да се примени ВЕДНАШ, во рок од 2 часа по појавата на првите симптоми на настинка и грип. Клинички е докажано дека во првите 2
часа по појавата на првите симптоми, во тераписка доза, ефикасно го убива вирусот благодарение на :

единствениот иновативен состав

квалитетната суровина

посебната технологија на производство

Доколку се примени подоцна од појавата на првите симптоми, во првите 8 до 12 часа, BIMUNAL ја редуцира должината на траењето на вирусно респираторните
инфекции од 3 до 5 дена – вирусната инфекција трае два пати пократко!

Клинички е докажано дека BIMUNAL ги намалува симптомите на вирусни инфекции: болно грло, течење на нос и кашлица – интензитетот на симптомите е намален за повеќе од три пати!

Bimunal сирупот е ефикасно решение за терапија на вирусни инфекции кај деца,
кој не само што ги лечи, тој и спречува да се комплицираат и да преминат во бактериска инфекција – без примена на антибиотик.


 • Бозел

  Екстрактот од плодот на црн бозел, со висока концентрација и највисок квалитет, клинички е докажано дека директно дејствува и ги убива вирусите.


 • Бета–глукан

  Бета-глукан Yestimun е патентиран и различен од останатите бета-глукани: високо е концентриран (над 85 %) и високо прочистен. Клинички е докажано дека токму поради тоа Yestimun бета-глукан има висока биорасположливост и ефикасност!


 • Цинк

  Исклучително јак стимулатор на имунолошкиот систем.


 • Без конзерванси

  Сирупот е со природен состав, не содржи никакви штетни додатоци за деца- clean label!


 • Вкус на јагода

  Благодарејќи на природната арома на јагода постигнат е исклучителен вкус, идеален за деца.


 • Тераписка дневна доза против вируси

  Во 15 ml сируп се наоѓа тераписка доза на сок од црн бозел од 1 грам, кој ги убива вирусите.

BIMUNAL – ЕДИНСТВЕНА ФОРМУЛА ЗА КОЈА КЛИНИЧКИ Е ДОКАЖАНО ДЕКА ГО УБИВА ВИРУСОТ

Научно-развојниот тим на 4 UPharma по долгогодишно истражување успеа да развие најквалитетна комбинација на природни состојки, кои со своето синергистичко дејствување најефикасно ги убиваат вирусите, без какви било несакани ефекти на организмот. Сето ова научниците го потврдија со клиничка студија за ефикасноста на Bimunal.

 • BIMUNAL СИРУПОТ ЕФИКАСНО ГО УБИВА ВИРУСОТ!

  Клинички е докажано дека Bimunal применет ВЕДНАШ, во рок од 2 часа по појавата на првите симптоми, ефикасно го убива вирусот!

 • ВИРУСНАТА ИНФЕКЦИЈА ТРАЕ ДВА ПАТИ ПОКРАТКО!

  Доколку се примени подоцна од појавата на првите симптоми, во првите 8 до 12 часа, BIMUNAL ја редуцира должината на траењето на вирусно-респираторната инфекција од 3 до 5 дена – вирусната инфекција трае два пати пократко!

 • СПРЕЧУВА КОМПЛИКАЦИИ ВО ВИД НА БАКТЕРИСКИ ИНФЕКЦИИ И ПРИМЕНА НА АНТИБИОТИЦИ

  Bimunal сирупот е ефикасно решение за терапија на вирусни инфекции кај деца , кој не само што лечи, тој и спречува тие да се комплицираат и да преминат во бактериска инфекција, без примена на антибиотици.

ПРОВЕРЕНА КЛИНИЧКА ЕФИКАСНОСТ

Исклучително е важно:

1. Bimunal да се примени ВЕДНАШ, во првите 2 часа по појава на почетните симптоми на вирус, бидејќи само доколку се примени веднаш, ефикасно дејствува и ги убива вирусите. Доколку го примените веднаш, во првите 2 часа по појавата на првите симптоми, постои
голема можност дека вирусот нема да ве бутне и нема да легнете во кревет.

2. Да го примените BIMUNAL во точно пропишаната тераписка доза.

3. Доколку се задоцни со примена и Bimunal се примени во првите 12 до 24 часа од појава на симптомите, Bimunal е повторно многу ефикасен и значајно ја редуцира должината на траењето на вирусно-респираторните инфекции во првите 3 до 5 дена – вирусната
инфекција трае два пати пократко!

Bimunal значајно ги смалува симптомите на инфекција како што се болно грло, течење на нос и кашлица – интензитетот на симптомите е намален повеќе од три пати!

 • Течење на нос – статистички сигнификантно помалку деца имале течење на нос – три пати помалку деца
 • Болно грло – статистички сигнификантно помалку деца имале болно грло – десет пати помалку деца
 • Кашлица – статистички сигнификантно помалку деца имале кашлица– три пати помалку деца

Bimunal сирупот, поради своето силно антивоспалително дејство, ја намалува телесната температура, без примена на антипиретици(ibuprofen, paracetamol) – примената на антипиретици е за два пати намалена со Bimunal.

Примената на Bimunal при вирусни инфекции значително ја намалува примената на лекови како што се антитусици, антихистаминици и локални вазоконструктори (лекови кои го олеснуваат дишењето, капки за нос, лекови против алергија)-забележано е дека примената
на овие лекови е за два пати намалена при примена на Bimunal.

Докажано е дека со примената на Bimunal во терапија на вирусни инфекции, примената на антибиотици е два и пол пати помала.

 • Применет ВЕДНАШ во тераписка доза BIMUNAL го убива вирусот!
 • Вирусната инфекција трае два пати пократко!
 • Клинички е докажано дека интензитетот на симптомите е намален повеќе од три пати!