Babytol DHA оmega

Почитувани родители,

Бебешкиот мозок најинтензивно се развива во првите три месеци по раѓањето, а сетилата за вид, слух и говор во првата година. По првата година се развиваат повеќе мозочни функции кои се важни за концентрација, внимание и интелигенција на вашето дете.

Во првата година од животот бебешкиот мозок расте за неверојатни 175 %. Од втората година до адултниот период мозокот расте само уште 20 %. Токму поради тоа научниците и лекарите велат „Што сме развиле до третата година, тука ќе ја носиме капата“.

DHA, една од трите омега-3 масни киселини DHA, е најважна за здрав развој на видот и мозокот на вашето бебе.

DHA е главна структурна компонента на мозокот и ретината и ги сочинува 97 % од сите омега – 3 масни киселини во мозокот , и 93 % од сите омега –3 масни киселини во ретината. DHA сочинува 30 % од структурните масти во сивата маса на мозокот.

DHA омега – 3 масната киселина, како главна структурна компонента, има клучна улога во:

 • Развојот на нервниот систем на детето
 • Развојот на мозокот, менталните и когнитивните функции
 • Подобрувањето на психомоторните функции кај децата
 • Нормалниот развој на видот, острината на видот и функциите на очите

BABYTOL DHA OMEGA – ЗА ЗДРАВО И ПАМЕТНО ДЕТЕ

 • Masna kiselina

  DHA омега-3 масни киселини (скица на мозокот)

  главна структурна компонента на мозокот, важна за развој на нервниот систем, менталните и когнитивните функции.

 • Oko

  DHA омега-3 масни киселини

  главна структурна компонента на ретината, важна за развој на видот, острината на видот и функцијата на окото.


 • Препорачана дневна доза во една twist – off капсула

  во согласност со препораките на Европската агенција за безбедност на храна во една капсула е 100 % препорачана доза DHA од 100 mg.

 • Mikroalge

  Масло од микроалги како природен и најчист извор на DHA

  висока концентрација и највисок квалитет за примена кај новороденчиња, без вкус и мирис.

 • Ulje

  Масло од микроалги како најбезбеден извор за примена кај новороденчиња

  Нема опасност од загадување од океаните бидејќи маслото со висок квалитет е добиено од морски алги, во строго контролирани услови (потврдено од Европска агенција за безбедност на храна).

 • Twist-off kapsula

  “Twist off” капсула- најкомфорен начин на примена

  Точно и прецизно дозирање. Едноставно, завртете, повлечете и отстранете го горниот дел на капсулата, а содржината истиснете ја директно во устата на бебето.

DHA омега – 3 масната киселина во производот е од масло добиено од природни, морски микроалги – најбогатиот извор на DHA масни киселини, со висок квалитет.

Микроалгите се одгледани во строго контролирани услови, така што не постојат никакви загадувачи во маслото. Ова масло од микроалги е најбезбедниот извор на DHA кај новороденчињата, што потврди и Европската агенција за безбедност на храна.

Омега- 3 масните киселини имаат непријатен мирис на риба. Маслото од микроалги во производот Babytol DHA е произведено со висок технолошки процес, така што нема ни вкус ни мирис!

DHA е важна за развој на видот, мозокот, когнитивните и психомоторните функции на вашето дете, посебно во првата година од животот.

 • DHA омега – 3 масна киселина – за здрав развој на мозокот, менталните и когнитивните функции

  DHA е главна структурна компонента на мозокот – сочинува 97 % од сите омега – 3 масни киселини во мозокот. DHA сочинува 30 % структурни масти во сивата маса на мозокот и исклучително е значаен за развој на мозокот и когнитивните функции на детето,
  посебно во првата година од животот.

 • DHA омега – 3 масна киселина – за здрав развој на видот, острината на видот и функцијата на окото

  DHA е главна структурна компонента на ретината – 93 % од сите омега – 3 во ретината, така што е исклучително важна за развој на видот и функциите на окото, посебно во првата година од животот.

 • Масло од микроалги – природен, најбогат извор на DHA омега-3 масните киселини, со висока концентрација

  DHA омега – 3 масната киселина во производот е од масло добиено од природни, морски микроалги – најбогат извор на DHA масни киселини, со висок квалитет, без какви било загадувања, па претставува најбезбедниот извор на DHA за примена кај новороденчиња.

Важни препораки за родителите:

Доколку вашето бебе прима Babytol D3 + K1 for you! до крајот на третиот месец по раѓањето, препорачливо е со Babytol D3+ K1 да дадете Babytol DHA омега! (чист DHA во доза од 100 mg дневно). По завршувањето на примената на Babytol D3+K1 продолжете со примена
на D3 + DHA омега, бидејќи Babytol D3 + DHA омега содржи DHA и витамин D3 неопходен на вашето бебе до крајот на третата година.

Доколку вашето бебе е на адаптирана формула за доенчиња, тие веќе содржат витамин К1. Во овој случај применете Babytol D3 + DHA омега, бидејќи тој содржи DHA и витамин D3 кој е неопходен на вашето бебе до крајот на третата година од животот.

TWIST – OFF КАПСУЛА ОД ЖЕЛАТИН ШТО СЕ ЈАДЕ – ЕДНОСТАВНА И КОМФОРНА ПРИМЕНА!

Twist – off капсули од желатин што се јаде, растворливи во вода, потполно безбедни за примена кај новороденчињата.

Едноставно, завртете го горниот дел додека речиси не се искине, и тогаш повлечете и отстранете го горниот дел на капсулата, а содржината истиснете ја директно во устата на бебето.

Бидете внимателни при отворање на капсулите, да не истече маслото, и капсулата да стане лизгава!

 • За правилен развој на мозокот, когнитивните и менталните функции.
 • За нормален развој на видот, острината на видот и функциите на окото.
 • DHA омега -3 од природни морски алги - најчист извор, висока концентрација.