Babytol D3 + DHA omega

Почитувани родители,

Бебешкиот мозок најинтензивно се развива во првите три месеци по раѓањето, а сетилата за вид, слух и говор во првата година. По првата година се развиваат повеќе мозочни функции кои се важни за концентрација, внимание и интелигенција на вашето дете.

Во првата година од животот бебешкиот мозок расте за неверојатни 175 %. Од втората година до адултниот период мозокот расте само уште 20 %. Токму поради тоа научниците и лекарите велат „Што сме развиле до третата година, тука ќе ја носиме капата“.

DHA, една од трите omega-3 масни киселини DHA, е најважна за здрав развој на видот и мозокот на вашето бебе.

DHA е главна структурна компонента на мозокот и ретината и ги сочинува 97 % од сите omega – 3 масни киселини во мозокот, и 93 % од сите оmega –3 во ретината. DHA сочинува 30 % од структурните масти во сивата маса на мозокот.

DHA оmega – 3 масната киселина, како главна структурна компонента, има клучна улога во:

 • Развој на нервниот систем на детето
 • Развој на мозокот, менталните и когнитивните функции
 • Подобрување на психомоторните функции кај децата
 • Нормален развој на видот, острината на видот и функциите на очите
 • Masna kiselina

  DHA оmega-3 масни киселини (скица на мозокот)

  главна структурна компонента на мозокот, важна за развој на нервниот систем, менталните и когнитивните функции.

 • Oko

  DHA оmega-3 масни киселини (скица на очите)

  главна структурна компонента на ретината, важна за развој на видот, острината на видот и функцијата на окото.


 • Препорачана дневна доза во една twist

  off капсула – во согласност со препораките на Европската агенција за безбедност на храна во една капсула е 100 % препорачана доза DHA оmega-3 масна киселина од 100 mg и 100 % препорачана доза витамин D3 од 400 IJ.

 • Mikroalge

  Масло од микроалги како природен и најчист извор на DHA

  висока концентрација и највисок квалитет за примена кај новороденчиња, без вкус и мирис. Нема опасност од загадување од океаните. Маслото е со висок квалитет, добиено во строго контролирани услови(потврдено од Европската агенција за безбедност).

 • Vitamin D3 – «vitamin sunca»

  Витаминот D3

  е важен и неопходен витамин, потребен за јаки и цврсти коски и заби на бебето.

 • Twist-off kapsula

  “Twist off” капсула – најкомфорен начин на примена

  Точно и прецизно дозирање. Едноставно, завртете, повлечете и отстранете го горниот дел на капсулата, а содржината истиснете ја директно во устата на бебет

DHA оmega – 3 масната киселина во производот е од масло добиено од природни, морски микроалги – најбогатиот извор на DHA масни киселини, со висок квалитет.

Микроалгите се одгледани во строго контролирани услови, така што не постојат никакви загадувачи во маслото. Ова масло од микроалги е најбезбедниот извор на DHA кај новороденчиња, што потврди и Европската агенција за безбедност на храна.

Omega – 3 масните киселини имаат непријатен мирис на риба. Маслото од микроалги во производот Babytol DHA е произведено со висок технолошки процес, така што нема ни вкус ни мирис!

DHA е важна за развојот на видот, мозокот, когнитивните и психомоторните функции на вашето дете, посебно во првата година од животот.

 • DHA оmega – 3 масна киселина – за здрав развој на мозокот, менталните и когнитивните функции

  DHA е главна структурна компонента на мозокот – сочинува 97 % од сите оmega – 3 масни киселини во мозокот. DHA сочинува 30 % структурни масти во сивата маса на мозокот и исклучително е значаен за развој на мозокот и когнитивните функции на детето, посебно во првата година од животот.

 • DHA оmega – 3 масна киселина – за здрав развој на видот, острината на видот и функцијата на окото

  DHA е главна структурна компонента на ретината – 93 % од сите оmega – 3 масни киселини во ретината, така што е исклучително важна за развој на видот и функциите на окото, посебно во првата година од животот.

 • Масло од микроалги – природен, најбогат извор на DHA оmega-3 масните киселини, со висока концентрација

  DHA оmega – 3 масната киселина во производот е од масло добиено од природни, морски микроалги – најбогат извор на DHA масни киселини, со висок квалитет, без какви било загадувања, па претставува најбезбедниот извор на DHA за примена кај новороденчиња.

ВИТАМИН D3

Витаминот D3 по природен пат се синтетизира во кожата, каде под дејство на сончевите зраци, неактивниот облик, преминува во активен – витамин D3.

Витаминот D3 придонесува за нормална апсорпција и го подобрува искористувањето на калциумот и фосфорот од дигестивниот тракт, така што има улога во нормалната минерализација на коските.

Неопходен е за правилен раст и развој на забите и коските.

Недостатокот на овој витамин може да доведе до развој на кршливи, кревки коски и заболување кое се нарекува рахитис, па се препорачува задолжително надоместување од 400 IJ дневно во текот на првата година од животот, а подоцна и во зимските месеци(од октомври до март).

Важни препораки за родителите:

Доколку вашето бебе прима Babytol D3 + K1 for you, до крајот на третиот месец по раѓањето, препорачливо е со Babytol D3+ K1 да дадете Babytol DHA оmega! (чист DHA во доза од 100 mg дневно). По завршувањето на примената на Babytol D3+K1 продолжете со примена на D3 + DHA оmega, бидејќи Babytol D3 + DHA оmega содржи DHA и витамин D3 неопходен за вашето бебе до крајот на третата година.

Доколку вашето бебе е на адаптирана формула за доенчиња, тие веќе содржат витамин К1. Во овој случај применете Babytol D3 + DHA оmega, бидејќи тој содржи DHA и витамин D3 кој е неопходен на вашето бебе до крајот на третата година од животот.

TWIST – OFF КАПСУЛА ОД ЖЕЛАТИН ШТО СЕ ЈАДЕ– ЕДНОСТАВНА И КОМФОРНА ПРИМЕНА!

Twist – off капсули од желатин што се јаде, растворливи во вода, потполно безбедни за примена кај новороденчиња.

Едноставно, вртете го горниот дел додека речиси не се скине, и тогаш повлечете го и отстранете го горниот дел на капсулата, а содржината истиснете ја директно во устата на бебето.

Бидете внимателни при отворање на капсулите, да не истече маслото, и капсулата да стане лизгава!

 • За правилен развој на мозокот, когнитивните и менталните функции.
 • За нормален развој на видот, острината на видот и функциите на очите.
 • DHA omega -3 од природни морски алги - најчист извор, висока концентрација.