BABYTOL D3

Почитувани родители,

Babytol D3 содржи витамин D3, кој е неопходен на вашите бебиња од нивното раѓање.

Витаминот D3 се применува превентивно од осмиот ден од животот, во согласност со европските и националните препораки на педијатрите, за здрав развој на коските и забите, во доза од 400 IЕ дневно.

Недостатокот на витаминот D3 може да предизвика кршливост на коските, деминерализација и кревки коски, односно болест наречена рахитис.

Со примена на една капсула дневно ќе бидете потполно сигурни дека вашето бебе прима неопходен витамин во точна дневна доза, за здрав раст и развој.

Единствена формула за здрав развој на коските и забите:

 • Vitamin D3 – «vitamin sunca»

  Витамин D3 – «витамин на сонцето»

  Важен и неопходен витамин, потребен за јаки и цврсти бебешки коски и заби, во препорачана дневна доза од 400 IЕ дневно во една капсула.

 • Twist-off kapsula

  Twist – off капсула – прецизно и едноставно дозирање на витаминот

  Едноставно и прецизно дозирање. Едноставно, завртете, потоа повлечете и отстранете го горниот дел од капсулата.

 • Preporučena dnevna doza

  Препорачана дневна доза

  Една twist-off капсула содржи 400 IЕ витамин D3, препорачана од страна на Европското здружение на гастроентеролози, хепатолози и нутриционисти (ESPGHAN). Препораките од националните здруженија на педијатрите и неонатолозите се усогласени со препораките
  на европските здруженија.

 • Maslinovo ulje

  Маслиново масло

  Витамините се растворливи во маслиново масло без алергени, кое овозможува подобра апсорпција и искористеноста на овие витамини. Витаминот D3 е липосолубилен и се раствора во масло, па апсорпцијата и искористеноста се многу подобри.

 • Preporuke za dnevnu suplementaciju vitamina

  Безбедна капсула за примена кај новороденчиња

  Витаминот D3 е растворен во природно маслиново масло, без алергени, конзерванси и адитиви. Капсулата е од желатин што се јаде, потполно растворлива во вода, безбедна за примена кај новороденчиња.

Витаминот D3 е „витамин на сонцето“. Под влијание на сончевите зраци, неактивниот облик на витаминот D, преминува во активен облик – витамин D3. За децата, една од клучните улоги на витаминот D3 е што помага во апсорпцијата на важните минерали кои учествуваат
во градбата на коските калциум и фосфор од дигестивниот тракт и со тоа овозможува нормален развој и раст на забите и коските.

Поради штетноста на сончевите зраци во текот на летото и слабата изложеност на децата на сонце со заштитните фактори, како и зимските услови без многу сончеви денови, се препорачува задолжително надополнување на витамин D3 во доза од 400 IЕ дневно.

Задолжителната суплементација според сите европски и национални препораки се применува од осмиот ден од животот, секојдневно, до навршување на една година. По навршување на една година се советува суплементација во доза од 400 IЕ дневно, во зимските месеци
(од октомври до март).

 • Витамин D3 – важен витамин за здрав развој на коските и забите.

  Задолжителна е суплементацијата со витамин D3 во доза од 400 IЕ дневно, во текот на првата година од животот, а потоа во текот на зимските месеци (од октомври до март) за правилен развој на коските и забите.

 • Препорачана доза витамин D3 за бебиња е 400 IЕ дневно.

  Педијатриските здруженија препорачуваат задолжителна суплементација со витамин D3 во првата година од животот, во дневна доза од 400 IЕ.

 • Единствениот облик на twist-off капсулата овозможува правилно и прецизно дозирање.

  Twist – off капсулите се од желатин што се јаде, потполно растворливи во вода и безбедни за примена кај новороденчиња. Единствениот облик овозможува едноставна примена со прецизно дозирање!

 • Неопходен е за правилен раст и развој на коските и забите.
 • 100 % препорачана дневна доза витамин D3 од 400 IЕ во една twist - off капсула.
 • Единствен облик ,,twist - off“ капсула – едноставна примена и прецизно дозирање.