ПРАШАЊА И ОДГОВОРИ

Испратете ни прашање
Прашање

Дали треба да престанам со употреба на Babytol D3+K1 доколку сум престанала да дојам?

Одговор

Доколку вашето новороденче го храните со повеќе од два оброка дневно млечна формула, тогаш на вашето новороденче не му е неопходен витаминот К1, бидејќи го зема во доволна дневна доза по пат на млечната формула.
Доколку вашето новороденче зема повеќе од два оброка млечна формула дневно, задолжително продолжете со примена на витаминот D3 во доза од 400 IЕ.
Се препорачува производот Babytol D3 + DHA Omega, кој содржи витамин D3 во препорачана дневна доза и 100 mg DHA, и е значаен за развојот на вашето новороденче.