Препарат за имунитет

Постојат многубројни препарати за зајакнување на имунитетот, а и многу од нив имаат одлично дејство благодарение на својот природен состав.

Препарат за имунитет

Екстрактот од плод од црн бозел со своето природно дејство го блокира врзувањето на вирусите за клетките, оневозможува нивно навлегување во клетките и понатамошно размножување. Поради тоа многу векови наназад и во различни култури се користи за зајакнување на имунитетот.

Благодарејќи на научните достигнувања и новите технологии на производство, екстрактот од плод од црн бозел сега е достапен во препарати. Еден од нив е и сирупот Bimunal, со чија секојдневна примена се обезбедува одредена концентрација на активни состојки од плод од бозел, кои го заштитуваат организмот од дејството на вирусите.

Научните студии потврдија ефикасност на препаратите за имунитет

Како што потврдија бројните студии и истражувања, екстрактот од плод од црн бозел, благодарејќи на својот состав и активни компоненти кои ги содржи, манифестира одлично дејство на поттикнување на работата на имуниот систем. Како што е докажано, тој заштитува од болести, но и дејствува одбранбено, кога ќе дојде до болест.

Екстрактот од плод од црн бозел дејствува така што ги блокира протеините со кои вирусите се врзуваат за клетките, но и протеините кои овозможуваат влез на вирусите во клетките. Дополнително, тој стимулира природно произведување на клеточните гласници (цитокини), чија улога е да ги координираат различните видови на клетки одговорни за имунитетот, за да дадат подобар одговор на патогените кога ќе навлезат во организмот.

Препарат за имунитет кој активира ги одговор на имунолошкиот систем

Многубројни активни состојки кои ги содржи плодот од црн бозел, дејствувајќи здружено го зајакнуваат имуниот систем. Плодот од црн бозел содржи: флавоноиди, полифеноли, антоцијани, минерали и витамини…

Благодарејќи на својата главна состојка, екстракт од плод од црн бозел, Bimunal сирупот активира одговор на имунолошкиот систем. Истовремено, тој блокира репликација на вирусите, дури и по влегување на вирусите во клетките и тоа во различни стадиуми на вирусните инфекции.

Препарат за имунитет кој содржи цинк

Влијанието на цинкот врз имуниот систем е една од најзначајните улоги кои тој ги има. Освен што е многу важен за правилно работење на многу други функции во организмот, многу е значаен и кога зборуваме за влијанието врз имуниот систем.

Дејствувајќи на активноста на клетките кои учествуваат во борба против инфекциите, цинкот го зајакнува имунолошкиот систем. Дополнително, тој активира ензими кои во патогените (бактериите и вирусите) ги разградуваат протеините.

Дејствувајќи противвоспалително, овој минерал спречува оштетување на клетките, посебно на оние кои учествуваат во имунолошкиот одговор. Во согласност со тоа, недостатокот на цинк може да предизвика појава на имунолошки дисфункции, покажаа различни студии.

Како треба да се примени препарат за имунитет

Со секојдневна примена на препаратот за имунитет, се обезбедува акумулација на активните состојки на плод од бозел, кој го заштитува организмот од дејствувањето на вирусите. Поради тоа примената на Bimunal се препорачува во следните случаи:

Bimunal го зајакнува имуниот систем

Благодарејќи на клинички докажаниот механизам на дејствување на состојките кои ги содржи, Bimunal го заштитува организмот од вирусни инфекции и го зајакнува имуниот систем.

Клинички е докажано дека екстрактот од црн бозел дејствува на вирусите на два начина:

Блокирајќи го вирусот да се закачи за рецепторите на клетките, Bimunal спречува негово пренесување и ширење низ целиот организам.

Како се применува

Благодарејќи на екстрактот од плод од црн бозел во комбинација со цинк, Bimunal го активира здравиот имун систем и овозможува по ефикасен одговор на вирусната инфекција.

За превенција на болест и зајакнување на имунитет се препорачува следната доза од препаратот за имунитет:

Ако сепак се јават симптоми на вирусна инфекција,поради спроведување превенција тие ќе бидат ублажени.

https://journals.sagepub.com/doi/abs/10.1177/147323000403200205
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2277319/
https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S1756464619300313

Вести