Како да се спречи настинка и грип, а како да се лекуваат ? Bimunal и Viranto Forte – кога и кој од нив треба да се примени кај нашите малечки

Viranto Forte е, баш како и Bimunal, сируп со потполно природен состав. Дознајте кога и како треба да се применува секој од нив.

Како да се спречи настинка и грип, а како да се лекуваат ? Bimunal и Viranto Forte – кога и кој од нив треба да се примени кај нашите малечки

Bimunal за зајакнување на имунитетот

Bimunal го препорачуваме за зајакнување на имунитетот. Континуирано применет, Bimunal го активира здравиот имунолошки систем и овозможува поефикасен одговор на инфекцијата.

Препорачани дневни дози од сирупот Bimunal за зајакнување на имунитетот се:

Како главна состојка на Bimunal, екстрактот од плод на црн бозел дејствува така што го блокира врзувањето на вирусот за клетката и спречува негово размножување и понатамошно ширење.

Континуираната примена обезбедува одржување на концентрацијата на активните состојки на плодот од црн бозел во крвта. На тој начин организмот се штити од дејствувањето на вирусите.

Доколку сепак дојде до симптоми на вирусна инфекција, поради претходната континуирана примена и спроведена превенција, симптомите се по благи.

Viranto – прва линија на одбрана од грип и настинка

Viranto Forte е сируп кој треба да се примени што побрзо, најдобро во рок од 2 часа по појавата на првите симптоми на настинка и грип. Клинички е докажано дека раната примена во тераписка доза, ефикасно дејствува на вирусите.

Благодарејќи на новата формула и пеларгониумот во својот состав, Viranto forte ефикасно дејствува и на бактериите од клиничко значење – тој е природен антибиотик. Применет во првите еден до два часа од појава на првите симптоми, Viranto Forte овозможува детето да се следи, да се почека 2 до 3 дена со примена на антибиотик и други супортивни терапии (антипиретици, капки за нос), без стравување дека ќе дојде до какви било компликации, дури иако е во прашање некоја бактериска инфекција.

Тераписка дневна доза:

-10 ml

Viranto Forte е многу ефикасен производ за вирусни респираторни инфекции, настинка и грип. Покажувајќи антивирусни и антибактериски својства, најделотворен е кога ќе се примени веднаш, при појава на првите симптоми.

Viranto Forte, покрај пеларгониум, содржи и екстракт од плод од црн бозел, чие дејство на вирусите е клинички докажано, потоа цинк и висока концентрација на потполно природен витамин Ц од екстракт од ацерола и шипка.

Како многу делотворен природен производ за настинка и грип, Viranto Forte:

Viranto Forte е производ наменет за терапија на вирусни инфекции на горните респираторни патишта. Клинички е докажано дека ефикасно дејствува кај:

Дали знаете?